Mes turime 416 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3825
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20026
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96056
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Groti dviese - smagiau

2016 m. balandžio 16 d. šeštadienis, Nr.27 (1560)

„Muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas. (M.K. Čiurlionis.)“

Liejasi muzikos garsai... Štai mažas berniukas išpūstomis akytėmis žiūri į sceną, bijodamas net mirktelėti, kad nepražiopsotų ko svarbaus, o štai mergytė ten, pirmoje eilėje, vis nerimsta - taisosi kaspinėlį plaukuose, sukiojasi į visas puses. Salėje vaikai, tėveliai, seneliai, mokytojai - visi jie girdi tą pačią muziką, tuos pačius garsus, tačiau visus juos ji veikia tikrai nevienodai. Vienam besiliejantys garsai galbūt sukelia kažkokius prisiminimus; kitam - tai kažkas nepaprasto, naujo, ką verta pažinti, suprasti; trečiam gi - tai tiesiog fonas, kuris nieko reikšmingo nepasako, ir mintys sukasi visai apie kitus dalykus. O kur dar atlikėjo požiūris ir jausmai arba kompozitoriaus idėjos?.. Ko gero tikrai įdomu būtų pabandyti iš tiesų žvilgtelėti į kiekvieno mintis, vaizdinius ir jausmus, kuriuos sukelia ta pati muzika…

Skatinant vaikus pamilti muziką bei mokytis atidžiai jos klausytis, svarbu sukurti tokią mokymosi aplinką, kuri leistų išgyventi, pajausti kūrybos ir atradimo džiaugsmą, žadintų smalsumą, lavintų vaizduotę. Šios mintys paskatino dar prieš penkerius metus organizuoti festivalį vaikams ir, be abejonės, dviese skambinti smagiau ir drąsiau!

Šiais metais Pabradės meno mokykloje vyko jau V muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalis „Dviese bus smagiau“. Renginio organizatorės – fortepijono mokytojos Marija Beperšč ir Stela Turica pasidžiaugė, kad kasmet į festivalį atvyksta vis daugiau jaunųjų pianistų. Šiemet žiūrovai išgirdo 42 muzikinius kūrinius. Atvažiavo svečiai iš Nemenčinės (Vilniaus r.) ir Jašiūnų muzikos mokyklų (Šalčininkų r.), Molėtų menų mokyklos, Švenčionių Juliaus Siniaus ir Švenčionėlių meno mokyklų. Pirmą kartą dalyvavo du ansambliai iš Trakų r. Rūdiškių muzikos mokyklos.

Festivalio garbingas svečias – Pabradės seniūnas Edvard Voršinski – pasveikino visus atvykusius į festivalį, negailėjo gražių žodžių mokytojoms ir jų auklėtiniams, o už pastangas ir sukurtą šventę renginio dalyviams padovanojo didelį šakotį.

Muzika ir spalvos - tai tandemas, su kuriomis pasaulis gražesnis, įdomesnis ir jaukesnis. Daug šiltų žodžių sulaukė piešinių paroda „Muzikos pasaulis“, kuriai savo darbus ruošė ne tik dailės, bet muzikos skyriaus mokiniai. Tai buvo labai linksmas, spalvingas ir margas pasaulis – tikras festivalio akcentas. Parodą parengė dailės skyriaus mokytoja Ina Avreicevič.

Nuostabi nuotaika ir šiltos dalyvių šypsenos papildė puikią festivalio atmosferą. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis, už kurias nuoširdžiai dėkojame festivalio rėmėjams: Viačeslav Voroniuk, Vilgelmai Kaubrienei, Tatjanai Drobyševskajai ir dar dviem puikioms moterims, kurios nepanorėjo garsinti savo vardų. Dėkojame už bendradarbiavimą ir palaikymą.

Po sveikinimų, karštų aplodismentų, gėlių glėbių ir patirtų nepakartojamų įspūdžių mokiniai ir mokytojai toliau ruošiasi naujiems konkursams, festivaliams, įvairiems renginiams bei naujiems išbandymams.

Marija BEPERŠČ

 
Reklaminis skydelis