Mes turime 213 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4173
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21515
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65498
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Patriotizmo ir gerų emocijų pliūpsnis be naftalino...

2016 m. balandžio 16 d. šeštadienis, Nr.27 (1560)

Antradienio, balandžio 12 d., vakarą, Ignalinos kultūros centre vyko ekspresyvus ir uždegantis koncertas „Kilkim, broliai, sakalais!“. Ignalinos kultūros centre, garsėjančiame ypač kokybiškais renginiais, įdomiu ir plačiu repertuaru, labai mėgsta lankytis ir Švenčionių rajono gyventojai. Nemažas būrys švenčioniškių ir švenčionėliškių Ignalinoje buvo ir tą antradienio vakarą bei patyrė nepaprastų emocijų ir ypatingą bendrystės jausmą.

Programą parengė roko grupė „Thundertale“, dainininkė Rasa Serra, Lietuvos kariuomenės orkestras bei ansamblis „Lietuva“. Sunkusis metalas, kariškas pučiamųjų orkestras, emocingi ir išraiškingi šokiai čia meistriškai susipynė su stilizuota liaudies muzika bei autentišku folkloru.

Grupės „Thundertale“ lyderis Laurynas Baškys pristatant šį bendrą kelių kolektyvų kūrinį sakė: „Kūnas tiesiog pagaugais ėjo repetuojant šią programą. Visiškai skirtingų muzikinių žanrų samplaikoje, rodos, atsiskleidžia visa Lietuvos didybė. Tai tarsi parodo kokia stipri ir galinga gali būti mūsų šalis. Ir nebūtina pasikvėpinti naftalinu, kad galėtum nešti patriotizmo idėją“.

“. Tokius jausmus tą vakarą patyrė ir žiūrovai Ignalinos kultūros centro salėje, kartu su atlikėjais dainavę, ploję, skandavę, ašarą braukę... Pasak rengėjų, taip būna visur, kur tik vyksta šie koncertai. Vadinasi, pasiektas tikslas – pateikti publikai liaudies dainas taip, kad vyresni žmonės brauktų džiaugsmo ašaras, o jaunimas jaustųsi „kietai“ galėdamas jas dainuoti katu.

O apkeliauta jau daug miestų ir miestelių: Zarasai, Ukmergė, Anykščiai, Pasvalys, Pagėgiai, Birštonas, Kretinga, Klaipėda, Marijampolė, Šilutė, Tauragė, Ignalina. Dar laukia Kaišiadorys, Kupiškis ir kiti.

„Švenčionių krašto“ inf.