Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3931
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20132
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96162
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Svečiai ragino darbo partiją imti valdžią

2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis Nr.85 (1132)

Darbo partija suvažiavime patvirtino rinkimų programą, pristatė kandidatus ir paskelbė rinkimų kampanijos pradžią

Praėjusį šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ pramogų arenoje vykusiame Darbo partijos suvažiavime beveik 4,5 tūkstančio delegatų iš visos šalies išklausė partijos pirmininko Viktoro Uspaskich pranešimą, patvirtino pagrindines rinkimų kampanijos programos gaires ir šventė 8-ąjį partijos gimtadienį. Atidarydamas suvažiavimą, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich sakė, kad aštuoni simbolizuoja amžinybę, o tai reiškia, kad Darbo partija ir jos idėjos gyvuos amžinai.

Pasveikinti aštuonerių metų sukaktį švenčiančius darbiečius buvo atvykęs gausus būrys svečių: diplomatų, asocijuotų struktūrų atstovų, beveik visų partijų atstovai. Nebuvo tik konservatorių. Taip pat buvo perskaitytas Europos Parlamento ALDE frakcijos prezidento Guy Verhofstadt sveikinimo žodis.

Kaip susitarę, svečiai pranašavo Darbo partijai naujame Seime būti valdžioje, to linkėjo. „Šiandien niekas neabejoja — kitąmet Darbo partija bus valdžioje, todėl mes privalome dėti visas pastangas, kad Lietuvos politika būtų orientuota į kiekvieną gyventoją. Žinome, mums teks srėbti valdančiųjų privirtą košę, bet mes tam esame pasiruošę. Dabartinė situacija neleidžia delsti. Lietuvai būtinas kompleksas reformų valstybės valdymo srityje, energetikoje, verslo skatinime, socialinėje sferoje bei finansų sektoriuje. Mes turėsime padėti pagrindą valstybei, į kurią norės sugrįžti žmonės, ir mes esame tam pasiruošę, todėl privalome laimėti 2012 m. rinkimus, nes tai mūsų rinkimai“, — sakė Darbo partijos pirmininkas.

Suvažiavime buvo pradėtas pasiruošimas artėjantiems Seimo rinkimams — buvo pristatyti Darbo partijos kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose bei partijos rinkimų programos gairės. Partija kels kandidatus visose vienmandatėse apygardose.

Partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich pažėrė daug kritikos dabartiniams valdantiesiems, ypač konservatoriams, pasiremdamas ekonomikos dėsniais, ir apgailestavo, kad pastarųjų nėra renginyje – būtų išklausę gerą paskaitą. Jis pabrėžė, kad ekonomikos skatinimo planas, kuriuo giriasi Vyriausybės vadovas, be efektyvaus valdymo, o premjero A.Kubiliaus valdymą jis pavadino labai prastu, kasdien atneša nepataisomų nuostolių valstybei. Taip nevykusiai prisiskolinta, kad vien palūkanoms jau reikia daugiau kaip 2 mlrd. litų per metus. Tuo tarpu vyriausybė giriasi ekonomikos augimu. Kaip skaičiuoja BVP A.Kubilius? Ogi įtraukia pasiskolintas lėšas ir trimituoja apie ekonomikos augimą. Pasak V.Uspaskich, televizijos laidoje A.Kubiliaus patarėjas bandė sumenkinti jį klausdamas, o kaip BVP skaičiuoja visa Europa? Anot V.Uspaskich, taip pat skaičiuoja, štai ir prisiskaičiavo, nereikia savęs apgaudinėti gražinant rodiklius.

Kalbėjo partijos vadovas ir apie kvailas taisykles, kurias valdžia nepaliaujamai kuria, o žmonės bėga iš Lietuvos neatsigręždami, apie tai, kaip premjeras savo užsispyrimą ir kitų nesiklausymą dangsto ištraukta iš konteksto ir todėl iškreipta S.Jobso fraze, ir apie tai, kad rinkimų šventę taisyklių kūrėjai palengva pavertė gedulo laiku – net atlikėjas negali savo autorinio kūrinio padainuoti. Draudžiama linksmintis! „Nejaugi jie savo tautą laiko tokia kvaila, jeigu bijo, kad žmonės gali balsuoti už dainas?- stebėjosi V.Uspaskich ir apgailestavo dėl rinkimų metu primestų šaliai niūrių nuotaikų, kurios tikrai neskatina rinkėjų aktyvumo.

Darbo partijos suvažiavimo delegatams labai įdomų pranešimą parengė Lietuvos ir Didžiosios Britanijos BĮ „Baltijos tyrimai“ vadovė Rasa Ališauskienė apie būsimų rinkimų ypatumus ir rinkėjų elgsenos prognozes.

Po suvažiavimo vyko šventinis koncertas, kuriame darbiečiams grojo žinoma anglų roko grupė „Electric light orchestra“.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis