Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3393
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19594
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95624
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prasidėjo deklaravimas

2016 m. balandžio 13 d. trečiadienis, Nr.26 (1559)

Balandžio 11 d. prasidėjo žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas. Ūkininkai bei kiti žemės ūkio veiklos subjektai deklaruoti žemės ūkio naudmenas bei kitus plotus tiesioginėms išmokoms gauti galės iki birželio 6 d. (pavėluotai iki liepos 1 d.). Bendrojoje paraiškoje galima prašyti paramos ir pagal su plotu susijusias kaimo plėtros programų priemones.

Bendrojoje paraiškoje 2016 m. galima prašyti paramos pagal šias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų priemones: „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“.

Paraiškas turi pateikti ir tęsiantieji prisiimtus įsipareigojimus pagal ankstesnio laikotarpio programos priemonės „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“ programas ir (arba) veiklas.

Kaip ir ankstesniais metais, paraiškas galima pateikti seniūnijoje, kurioje registruota pareiškėjo žemės ūkio valda, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajonų biuruose, taip pat internetu, prisijungus prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos.

Pareiškėjai, deklaruojantys žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus, turėtų atidžiai užpildyti bendrąją paraišką: nurodyti teisingus asmens duomenis, banko sąskaitos numerį ir t. t. Taip pat reikėtų neužmiršti atnaujinti valdos registravimo duomenų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre.

Paraiškos administravimas truks trumpiau ir parama pasieks greičiau, jeigu  pildant žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaraciją bus pažymėta, kad asmuo nori gauti informaciją e. būdu.

NMA inf.

 
Reklaminis skydelis