Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1358
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4751
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52077
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Atrasti savo vietą gyvenime sunku, bet įmanoma

2016 m. balandžio 6 d., trečiadienis, Nr.24 (1557)

„Švenčionių krašto“ laikraštyje jau buvo rašyta, kad 2015 metais rajone startavo Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo projektas „Atrask save“. Jis skirtas neaktyviems 15-29 m. amžiaus nedirbantiems, nesimokantiems, mokymuose nedalyvaujantiems ir neregistruotiems Teritorinėje darbo biržoje (TDB) jaunuoliams.

Švenčionių r. tokių jaunuolių yra nemažai – 185. Tad darbo tikrai yra daug. Kad šis skaičius sumažėtų, intensyviai skatiname jaunuolius dalyvauti projekte ir atrasti save. Informacija apie projektą paskleista plačiai – spaudoje, interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose. Taip pat labai svarbu dalyvių geri atsiliepimai ir rekomendacijos. O gerų atsiliepimų jau turime.

Pavyzdžiui, viena iš projekto dalyvių Diana Misiūnaitė sėkmingai dalyvavo mūsų organizuotose motyvacinėse veiklose, individualiuose užsiėmimuose, mokymuose baigė dalyvavimą projekte ir įsidarbino. Dar vienas dalyvis įsiregistravo Darbo biržoje, tad tikimės, kad ateityje jis taip pat sėkmingai įsilies į darbo rinką. Nes daugiausia į mus besikreipiančių jaunuolių labiausiai norėtų įsidarbinti. Besikreipiančiųjų išsilavinimas – nuo pradinio iki profesinio.

Šiuo metu projekte dalyvauja dar keli jaunuoliai, su kiekvienu iš jų sudaryti individualūs veiklos planai bei vykdomi įvertinus kiekvieno žmogaus poreikius ir galimybes.

Pagrindinis projekto „Atrask save“ uždavinys – suteikti jaunuoliams aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokio pasiūlymo jaunas žmogus pageidauja: dirbti, mokytis ar atlikti praktiką. Šios paslaugos suteikiamos pagal individualius kiekvieno jauno žmogaus poreikius, taikant įvairias darbo su jaunimu formas bei neformaliojo ugdymo metodus, didžiausią dėmesį skiriant individualiam darbui.

Labai kviečiu visus jaunuolius, kurie nesimoko, nedirba ir nėra registruoti darbo biržoje, drąsiai kreiptis į šio projekto koordinatorę. Kartu ieškosime išeičių iš įvairių gyvenimo situacijų ar nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių. Tikiuosi, kad visi kartu pasieksime ir pagrindinį projekto „Atrask save“ tikslą – sumažinti nedirbančio, nesimokančio ir mokymuose nedalyvaujančio 15-29 m. amžiaus jaunimo skaičių rajone, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso, įvertinus asmens poreikius ir galimybes.

Jeigu tarp Jūsų draugų, pažįstamų ar artimųjų yra jaunų žmonių (15–29 m. amžiaus), kurie nesimoko, nedirba ir nėra registruoti TDB, paskatinkite juos susisiekti su vietos JGI koordinatore Lijana Špakova (tel. 8 633 34652 arba el.paštu lijana.spakova@gmail.com).

Lijana ŠPAKOVA

Vietos JGI koordinatorė