Mes turime 344 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1462
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11649
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87679
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono savivaldybė užsimojo prieš kaimo bendruomenes

2016 m. kovo 26 d., šeštadienis, Nr.22 (1555)

Daugiau kaip prieš dešimtmetį pradėjusios kurtis kaimo bendruomenės sustiprėjo, išmoko dirbti su projektais, kai kurios net bendruomenių namus įkūrė. Pastatus prie anos valdžios lengvai gavo iš savivaldybės – tik kurkitės. Taip panaudos pagrindais 2003 m. savivaldybė suteikė patalpas vienai pirmųjų rajone įsikūrusiai ir vienai aktyviausių Reškutėnų kaimo bendruomenei. Ši bendruomenė dalyvauja ir tarptautiniuose projektuose. Bendruomenės namus nariai įsirenginėjo su entuziazmu, prisidėdami savo neatlygintinu darbu. Iš projektų įsigijo įvairaus turto, kurį naudojo bendruomenės veiklai.

Tik neseniai „meras Rimatas Klipčius pagerbė savo apsilankymu Reškutėnų bendruomenę“ (citata iš spaudos, - red.), ir štai – „velykinė“ staigmena. Iš savivaldybės nutekėjusia informacija buvo sunku patikėti.  Dar nepasibaigus sutarties galiojimui, rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus parašė įsakymą nepratęsti patalpų nuomos sutarties su Reškutėnų bendruomene. Ir vis tai – po mero „pagerbimo“...  Patalpas atlaisvinti įsakyta per dvi savaites nuo įsakymo – iki balandžio 1 d., nors sutartis galioja iki gegužės 1 d. Be jokių motyvų ir argumentų.

Vis dar negalite patikėti? Pridedame oficialų raštą.

 

P.S. Gerbiamasis mere, tik nebauskit bendruomenės vadovės – informaciją gavome tikrai ne iš jos, mes jos net akyse nematėme.

 

„Švenčionių krašto“ inf.

 

alt

 
Reklaminis skydelis