Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4165
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14352
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90382
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kurtinys „gastroliavo“ po Platumų kaimą

2016 m. kovo 26 d., šeštadienis, Nr.22 (1555)

Ankstų sekmadienio rytą paskambino geras mano bičiulis ir žinomas gamtos fotografas Rimantas Nalivaika ir pakvietė atvažiuoti į Platumų kaimą nufotografuoti užklydusį kurtinį. Kadangi ruošiausi važiuoti fotografuoti kita kryptimi, tai paprašiau atsiųsti kurtinio nuotrauką. Kartais pagalvoji, kaip toks atsargus paukštis – kurtinys – kurį net nufotografuoti nėra taip paprasta, staiga ima ir užklysta į gyvenvietę?

Puikiai gyvąją gamtą pažįstantis Antaliedės girininkas, gamtos fotografas Jonas Barzdėnas sakė, kad kartais gamtoje taip būna. Jo žiniomis, apie 10 procentų kurtinių kartais praranda budrumą ir baimės jausmą ir nebijo apsilankyti žmonių gyvenamojoje aplinkoje. Į Platumų kaimą užklydęs kurtinys – vienas tokių atvejų, jis jau ne kartą pastebėtas Labanoro apylinkėse. Gintarė Grašytė jį ir sužiedavusi buvo net dviem žiedais, vienu – tradiciniu, o kitų – savadarbiu. Tradicinio žiedo ant kurtinio kojos jau nėra. Matyt, nusikapojo savo galingu snapu, o štai kitas dar yra.

Žmonės, pamatę šį gražų ir drąsų kurtinį, turėtų pasirūpinti jo saugumu ir per daug neįkyrėti, tiesiog iš tolo pasigrožėti, o ir maitinti nereikėtų. Ko jau ko, o maisto kurtiniams, kurie yra neišrankūs, žiemą dažniausia minta pušų spygliais, mūsų miškuose tikrai užtenka.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis