Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:21
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16222
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92252
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aukštaitija“ – XXII šokių festivalyje „Gervė 2016“

2016 m. kovo 26 d., šeštadienis, Nr.22 (1555)

Kaip ir kiekvieną pavasarį, taip ir šiais metais, Visagine savo sparnus išskleidė „Gervės“ šokių festivalis. Kovo 11 d., minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, visaginiečiai ir miesto svečiai susirinko ne tik prisiminti prieš dvidešimt šešerius metus buvusius įvykusius, bet ir grožėtis įvairių tautų liaudies šokiais. Dalyvavo šokių kolektyvai iš Piarnu (Estija), Dagdos (Latvija), Panevėžio, Švenčionių ir Visagino.

Šiais metais šokių festivalis „Gervė“ į Visaginą sukvietė šešis liaudies šokių kolektyvus iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, prie kurių prisijungė ir Švenčionių miesto kultūros centro šokėjai. „Aukštaitijos“ šokėjų ansamblio vadovė Jolanta Razmienė pasidžiaugė puikiu švenčioniškių pasirodymu ir labai šiltu šeimininkų ir kitų festivalio dalyvių sutikimu bei palaikymu. Juk šiemet čia dalyvavo ir mažieji „Aukštaitukai“, kuriems dar tik pirmieji žingsneliai didžiosiose senose ir nauja patirtis išvykose. Pasak J.Razmienės, šis festivalis – puiki galimybė pabūti gerų bičiulių draugijoje, susitikti seniems pažįstamiems, užmegzti naujas pažintis. Juolab, kad tai yra paveiki priemonė ne tik šokio, bet ir pilietiškumo sklaidai.

 
Reklaminis skydelis