Mes turime 393 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5014
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21215
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97245
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminėje – Kovo 11-osios šventė

2016 m. kovo 19 d., šeštadienis, Nr.20 (1553)

Šiemet šventėme jau 26-ąsias atkurtos Nepriklausomos Lietuvos Respublikos metines. Ta proga buvo daug kalbama ir apie mūsų istoriją, ir apie didvyrius, ir apie dabarties reikalus, ir apie ateities gyvenimo gaires. Įvairios bendruomenės, atskiri piliečiai stengėsi kuo išradingiau ir originaliau paminėti šią šventę. Juk esame laisvi, tad galime laisvai švęsti taip, kaip norime.

Pašaminės kaimo klube taip pat tradiciškai pažymimos visos valstybinės šventės. Šiemet Kovo 11-oji taip pat sutraukė nemažą būrį pašaminiškių ir svečių. Renginys buvo pradėtas Lietuvos Respublikos himnu. Kaimo bendruomenės aktyvistė buvusi mokytoja lituanistė Danutė Bagdonavičienė prisiminė Lietuvos istoriją, paminėjo didžiuosius kunigaikščius, tautos sąmoningumo žądintojus, rezistentus, tremtinius – viską, kas vienaip ar kitaip atvedė Lietuvą į 1990 m. kovo 11 d. Nepriklausomybės atkūrimo akto priėmimą. Senąsias laisvės ir tremtinių dainas dainavo Pašaminės kaimo moterys. Viešnios – Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Dienos centro žmonėms su negalia moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas socialinės darbuotojos Giedros Kaminskienės, Vitalijui Laptevui pritariant gitara, atliko keletą lyriškų romansų apie jaunystę, meilę, tėviškę.

Pašaminės kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė ir bibliotekininkė Loreta Jusienė įteikė renginio svečiams ir dalyviams atminimo dovanėles – simbolinius pavasario šauklius dekoratyvinius inkiliukus. Po koncerto žmonės dar nesiskirstė, prie arbatos puodelio dalinosi prisiminimais, šnekučiavosi ir džiaugėsi galintys susitikti ir švęsti savo laisvę.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis