Mes turime 620 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6222
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24643
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106392
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pažintinė kelionė į „Pojūčių kliniką“

2016 m. vasario 20 d., šeštadienis, Nr.13 (1546)

Visi nuostabūs jausmai pasaulyje sveria mažiau už vieną gerą darbą.
Dž. R. Lovelis

2016 metais vasario 12 dieną Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės mokiniai kartu su Švenčionėlių progimnazijos mokiniais lankėsi Vilniuje „Pojūčių klinikoje“. Šią kelionę projekto ,,Aš irgi galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus“ dalyviams padovanojo Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius.

Pagrindinis dėmesys klinikoje skiriamas pojūčiams lavinti ir vaiko aplinkos daromai įtakai įvertinti. Pasak labdaros ir paramos fondo “Algojimo“ vadovės Aušros Stančikienės, pojūčiai itin svarbūs žmogaus sveikatai bei mąstymui. Stimuliuojant įvairius pojūčius galima išmokyti vaiką atsipalaiduoti, nusiraminti.

Klinikoje vaikai patyrė daug naujų pojūčių ir išbandė multisensorinę įrangą: šviesos, burbulų kolonas, kamuoliukų baseiną, kalbos, uoslės stimuliatorius. Didžiausią dėmesį patraukė besikeičiančių spalvų kolonos ir prietaisas reaguojantis į žmogaus garsus. Vaikai taip pat išbandė sensomotorines priemones: knygeles su užduotėlėmis, įvairias piešimo technikas, buitines priemones. Kol vaikai buvo užsiėmę įvairiomis veiklomis Pojūčių klinikoje, tėvai ir pedagogai susipažino su „Pojūčių klinikos“ veikla, patalpų įranga bei darbuotojais.
Klinikoje vaikai jautėsi saugiai, ramiai, jie viskuo domėjosi ir norėjo viską išbandyti.

Už šią naudingą ir įdomią kelionę, už patirtus naujus pojūčius projekto ,,Aš irgi galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus“ dalyviai ir jų tėvai dėkoja Švenčionių rajono merui.

Švenčionių pradinės mokyklos
Lavinamosios klasės auklėtoja
Audronė Čaikinienė