Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5852
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27739
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71722
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaltanėnuose uždaryta degalinė

2015 m. vasario 6 d., šeštadienis, Nr.10 (1543)

Antradienį važiuodamas į Uteną nustebau, kad Kaltanėnuose nebedirba UAB „Luktarna“ priklausanti degalinė. Tą patį vaizdą pamačiau ir grįždamas atgal. Vietoj darbo laiko kabojo užrašas „Nedirba“. Kiek pavyko sužinoti vėliau, degalinė uždaryta visam laikui. Matyt, po to kai degalinėse buvo uždrausta pardavinėti alkoholinius gėrimus, apyvarta čia tiek sumažėjo, kad verslininkams degalinę laikyti tiesiog nuostolinga.

Degalinės uždarymas Kaltanėnuose – rimta problema ne tik Kaltanėnų, bet ir aplinkinių vietovių gyventojams, nes čia ne tik kuro užsipilti atvažiuodavo žmonės, bet ir buitinių dujų balionų nusipirkti. Kas dėl mėgėjų išgerti, tai tokiems alkoholio prekybos uždraudimas degalinėse jokia problema, kas gėrė, tas ir gers. Žinoma, gaila, kad degalinė Kaltanėnuose uždaryta, bet verslas negali laikyti nuostolingų įmonių, o Vyriausybės ir Seimo sprendimai verslui dažnai kaišo pagalius į ratus.

Algis JAKŠTAS