Mes turime 235 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5421
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30551
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77877
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Praėjusią savaitę nustebino girti dviratininkai

2015 m. sausio 23 d., šeštadienis, Nr.6 (1539)

Praėjusi savaitė rajone pasižymėjo keistu reiškiniu - sulaikyta daugiau neblaivių dviratininkų, negu vairuotojų. Vairuotojų – 3, dviratininkų – 6. Ir tai - nepaisant šalčio ir sniego.

Ramia savaitės nepavadinsi – užregistruoti iš viso 86 įvairūs pažeidimai. Apie juos kalbamės su Vilniaus AVPK Švenčionių komisariato viešosios policijos skyriaus viršininku Arvydu GRIGIANECU.

 

Pabradėje – vėl skaudus eismo įvykis. URC pareigūnas perėjoje partrenkė nepilnametę. Išeitų, kaltas vairuotojas, nors ir buvo blaivus?

Taip, buvo toks įvykis Pabradės miesto centre, prie sankryžos sukant į „Iki“ parduotuvę. Vyksta tyrimas. Norėčiau priminti eismo dalyviams, kad ir vairuotojai, ir pėstieji turi elgtis atsargiai ir atsakingai. Neužtenka būti teisiam, reikia prisiminti, kad yra dar ir žmogiškasis faktorius, neigiamos aplinkybės ir pan. Vairuotojas prieš perėją turi pristabdyti, bet ir pėstysis, prieš žengdamas į perėją, turi įsitikinti, kad yra saugu, neartėja automobilis. Staigiai išėjus ar išbėgus į perėją, ne visada vairuotojas spėja sureaguoti, sustoti.

 

Skelbiamos nuomonės, kad pareigūnas važiavo dideliu greičiu, nes nuo smūgio sudužo priekinis stiklas (nukentėjusioji užkrito ant automobilio)?

Viskas paaiškės pasibaigus tyrimui.

 

Kiek buvo užfiksuota smurto artimoje aplinkoje atvejų?

Buvo 15 iškvietimų, bet pradėti tik 2 ikiteisminiai tyrimai. Abiem atvejais smurtautojai buvo pašalinti iš namų ir 2 paras paviešėjo pas mus, vėliau teismas skyrė kardomąją priemonę – gyventi skyrium. Visi kiti atvejai tikslinami.

 

Ar nenukentėjo vaikai?

Vienas vaikas buvo paimtas į laikinus vaikų globos namus, bet ne dėl smurto, o dėl mamos ir močiutės netinkamų veiksmų. Paimtas policijos iniciatyva, gavus informaciją iš neabejingų piliečių ir faktams pasitvirtinus.

 

Kraupiausi pranešimai – rasti lavonai? Jų buvo?

Šią savaitę rasti du lavonai be smurto žymių. Pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Vienu atveju, manoma, savižudybė, kitu – rastas negyvas palyginti jaunas asmuo.

 

Ar šią savaitę vagys pridarė žalos?

Per savaitę įvykdyta viena vagystė, ir ta – kaip tęsinys iš praėjusios savaitės. Vagys gal ir vagia žiemą, bet daugiausia vagysčių išaiškėja pavasarį.

 

Kokie administracinės teisės pažeidimai buvo dažniausi praėjusią savaitę?

Iš viso registruoti 74 administracinės teisės pažeidimai, iš jų 2 akcizinių prekių nelegalios apyvartos, 3 – chuliganizmo, 7 – pasipriešinimo pareigūnams arba jų reikalavimų nevykdymo, 18 – girtų pasirodymo viešoje vietoje.

 

Kur buvo daugiausia girtų asmenų?

Švenčionių mieste. Bet tai nereiškia, kad čia daugiausia girtaujama. Šis skaičius labai priklauso ir policijos pajėgų, patrulių aktyvumo.

 

6 girti dviratininkai per savaitę – daug ar ne? Jie įkliuvo reido metu?

Kaip žiemą, daugoka. Visi - vidutinio amžiaus vyrai.

 

Kaip turėtų elgtis išgėrę dviratininkai – kur palikti dviratį? Kokia atsakomybė?

Išgėręs asmuo turi varytis dviratį ir eiti pėsčias. Baudos – įspūdingos: lengvas girtumo laipsnis (iki 1,5 promilės) – nuo 86 iki 144 eurų; vidutinis ir sunkus – nuo 144 iki 202 eurų. Išvengti baudų paprasta – nepažeidinėti įstatymų.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ