Mes turime 209 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3005
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17004
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64330
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kadrai. Merui prireikė trečio patarėjo

2015 m. sausio 9 d., šeštadienis, Nr.2 (1535)

Rajono savivaldybės taryba patvirtino Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorę. Mūsų šaltinių informacija pasitvirtino – konkursą laimėjo ir direktore tapo švenčionėliškė vokiečių kalbos mokytoja Rima Razmienė.

Kiti savivaldybės sferoje esantys laisvi etatai išlieka neužimti toliau ir muša rekordus – du savivaldybės skyriai likę be vedėjų jau 9-tą mėnesį, nuo tada, kai prasidėjo naujojo mero kadencija ir pusė skyrių vedėjų nepanoro dirbti su nauja valdžia. Tik truputį vėliau išėjo iš darbo dar trys skyrių vedėjai. Bendrasis, Žemės ūkio, Finansų, Socialinės paramos, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriai jau daugiau kaip pusę metų be vedėjų, bet konkursai vedėjų pareigoms užimti neskelbiami. Rekordiškai ilgai nepaskirtas Pabradės seniūnas, Sarių seniūnijoje taip nėra seniūno. Pasak šaltinių, valdžia pasimetusi – turbūt savi netinkami, „užverbuoti“ nesiseka, o Vilniuje išseko kadrų šaltinis. Būkime teisingi, juk daugelis išsilavinusių žmonių iš Švenčionių rajono dirba Vilniuje.

Užtat ten, kur nereikia parodyti, ką sugeba, t. y., nereikia konkurso, etatai pučiasi. Kadencijos pradžioje žadėjęs taupyti lėšas ir dirbti visai be patarėjų, jaunasis meras įsismarkavo ir darbina jau trečią patarėją. Matyt, iš pirmųjų dviejų, nors ir vilniečių, mažai naudos. Turi meras ir padėjėją – Seimo nario Zbignevo Jedinskio sūnų. Savo pagalbininkų ratui plėsti ir solidžioms algoms lėšų yra, tuo tarpu kitiems darbuotojams, gaunantiems ir taip mažus atlyginimus, priedus „nukarpė“.  Priminsime, praėjusią kadenciją meras dirbo tik su viena padėjėja ir viena patarėja. Kadencijos pradžioje kelis mėnesius, kol formavosi komanda, buvo trys patarėjai, kurie netrukus perėjo į kitas pareigas.

Žlunganti UAB „Švenčionių švara“ taip pat greitai bus metais, kaip be direktoriaus, vadovauja laikinai einantis pareigas vilnietis Juozas Šiaudinis iš buvusios A.Zuoko komandos. Didelė mįslė, kodėl jo neskiria direktoriumi, nors formaliai jis ėmėsi „Švenčionių švarai“ vadovauti, kai buvo paskirtas pavaduotoju, o direktoriumi tebedirbo K.Džiaukštas? Kai kurie tarybos nariai sako žinantys šios mįslės įminimą.

Švenčionių krašto“ inf.