Mes turime 438 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2469
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27599
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74925
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kalėdoms – dovanėlės, Naujiesiems – fejerverkas

2015 m. gruodžio 23 d. trečiadienis, Nr.96 (1532)

Švenčionijos labdaros ir paramos fondo dovanėlės ir šiais metais pradžiugino sergančius ir vienišus senelius bei pildė „Algojimui“ priklausančių vaikų svajones. Nuo pat Fondo įkūrimo ši akcija tapo tradicine.

Tęsdami tradiciją, kaip ir visus ankstesnius 15 metų, Fondo pirmininkas Vytautas Vigelis ir fondo sekretorė Violeta Čepukova prieš šv. Kalėdas lankė vienišius senelius slaugos ligoninėse Švenčionyse ir Pabradėje bei Senų ir neįgalių žmonių globos namuose Šventos kaime, kur neseniai įvyko atidarymas. Jie sveikino švenčių proga ir įteikė dovanėles. Svečių apsilankymas, sveikinimai, rankos paspaudimas, atrodo, žmones pradžiugino net labiau, negu dovanos, nors ir šios buvo dosnios. Iš Fondo lėšų nupirktos 87 kalėdinės dovanos – tiek prieššventiniu laikotarpiu buvo žmonių minėtose įstaigose. Nors valdiškais vadinamuose namuose, kurie daugeliui senukų jau tapo vieninteliais, nieko netrūksta – šilta, švaru, sotu, visada malonu gauti dovanų, sulaukti lankytojų, būti pasveikintiems. Slaugos ligoninėse ir senelių namuose atsidūrusius žmones gaubia čia dirbančio personalo rūpestis ir šiluma, bet į kasdienybę, ypač prieš didžiąsias šventes, neišvengiamai skverbiasi liūdesys, įkyrus senatvės palydovas. Kiekvienas svečias, aplinkinių parodytas dėmesys truputį sumažina vienatvę, pradžiugina iki graudulio. Žmonės dėkojo Vytautui ir Violetai už linkėjimus sustiprėti, pasveikti ir džiugiai sulaukti pavasario, ilgai spaudė rankas svečiams, kai kurie paslapčia braukė ašarą.

Švenčionijos labdaros ir paramos fondas prisidėjo prie kito šalyje žinomo fondo - „Algojimo“ vaikų svajonių išpildymo ir vaikams įteikė vertingų dovanų – išmaniuosius telefonus, kompiuterį, muzikinius centrus.

Fondo pirmininkas Vytautas Vigelis nuoširdžiai dėkoja fondo rėmėjams: R.Maliavkos firmai „Reks“, UAB „Firidas“, UAB „Velga“, A.Indriūno įmonei, Lidai Puzyriovai.

Šiuos metus ir jų gerus darbus vainikuos Švenčionijos labdaros ir paramos fondo dovana – šventinis fejerverkas Naujųjų metų naktį prie pagrindinės rajono eglės Švenčionių mieste.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ