Mes turime 128 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1001
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17202
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93232
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

PRIEŠPRIEŠA. Žmonės imasi ginti savo teises

2015 m. lapkričio 18 d. trečiadienis, Nr.86 (1522)

Valdžia turi tarnauti žmogui. Kiek šiuose dažnai kartojamuose žodžiuose yra tiesos? Jeigu valdžia iš tikrųjų tarnautų žmogui, jis jaustųsi gerai, o taip nėra. Štai rajone nauja valdžia, pažadėjusi pieno upes ir kitas gėrybes, kurias kiekvienam gyventojui atneš jų PERMAINOS, šeimininkauja tik pusmetį, o vis daugiau žmonių patenka į nerimo ir nesaugumo sūkurius. Apie kelis įtampos židinius, kuriuos sukėlė liberalų ir lenkų koalicijos veiksmai, jau rašėme. Pirmiausia tai - priversti bijoti vieni kitų savivaldybės ir jos įstaigų darbuotojai. Paskui – Švenčionių profesinio rengimo centras ir Cirkliškio bendruomenė, iš kurių dvaro „paėmimas“ gali būti tik pradžia, kaip išsitarė tos kvazidiskusijos oratoriai, dvaras – tai ne tik pastatai...

Savo eilės jau sulaukė Švenčionėlių Mindaugo gimnazija. Meras R.Klipčius, kuris, sako, ir svajojęs būti meru, jau viešai pranešė, kad valdžia rengiasi „pagerinti sąlygas“ - perkelti gimnaziją atgal į progimnazijos patalpas. Tame pačiame renginyje nuskambėjo žinia ir Švenčionėlių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklai bei Pabradės gimnazijoms. Kaip ir buvo prognozuota, valdžios grėbliai tiesiasi į sveikatos apsaugą. Pirmąja auka, regis, gali tapti Pabradė. Neįtikėtina, bet lenkų partijos politikai, sumaniai imantys vadovaujančius postus, iš esmės gyventojų negina, tarsi jų nebūtų. Gyventojai patys imasi savigynos. Viso rajono dėmesiui – grupės Pabradės gyventojų nevilties (o gal dar mažytės rusenančios vilties?) šauksmas – prašymas neuždaryti slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės. Tai labiausiai pažeidžiamų žmonių – senų ir ligotų – prašymas neapsunkinti jų dalios dar labiau. Jie ir valdžią pasiekti neturi kitų galimybių.

 

SKAITYTOJŲ LAIŠKAS

Gerbiama laikraščio redakcija, primygtinai prašome išspausdinti mūsų prašymą, tuo pačiu informuoti rajono valdžią.

 

Sugriauti lengva – pastatyti sunku

Pradedame nuo to, kad Pabradės mieste jau uždaryta Greitoji medicinos pagalba, kuri anksčiau puikiausiai suteikdavo medicinos paslaugas Pabradės gyventojams ir svečiams, dabar žmogui belieka tik skambinti telefonais. Remiantis Švenčionių ligoninės direktoriaus pasisakymais, norima uždaryti Pabradės slaugos skyrių. Tik labai įdomu, kodėl tyli mūsų rinkti Pabradės miesto politikai? Šiuo metu mes, Pabradės slaugos skyriuje besigydantys ligoniai, norime per spaudą atkreipti rajono valdžios dėmesį, ir kad jokiais būdais nenaikintų Pabradės slaugos. Pabradės mieste labai daug vienišų senyvo amžiaus žmonių ir jiems išvažiuoti į kitą miestą gydytis būtų labai sudėtinga, tiesiog neįmanoma.

Mes nuoširdžiai dėkojame Pabradės slaugos skyriaus gydytojoms Marijai Daugirdienei, Zinaidai Staniūnienei ir visoms slaugytojoms už Jų pasiaukojantį darbą, už kantrybę ir rūpestį, kurių taip reikia vyresnio amžiaus žmonėms.

Mus taip pat neramina, kad Pabradės poliklinikoje ruošiamasi keisti vyriausiąją gydytoją Mariją Daugirdienę. Mūsų gydytoja gimė, augo ir dirba Pabradėje jau daug metų ir drąsiai galima sakyti, kad pažįsta daugumą Pabradės gyventojų, kartu su jų ligomis ir problemomis. Tikrai išmano savo darbą. Ypač rūpinasi ligoniais, jų gerove (pvz. Pabradės slaugos skyriuje visada švaru, šilta, paremontuota). Išeina, kad vyr. gydytoją ruošiasi keisti politiniais sumetimais.

Sugriausti lengva – pastatyti sunku, o kas toliau iš to išeis, tegu rajono valdžia labai gerai pagalvoja.

 

Pabradės slaugos skyriaus ligoniai

 

alt

 
Reklaminis skydelis