Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2605
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34981
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116730
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kabinetų tuštėjimo metas...

2015 m. spalio 17 d. šeštadienis, Nr.77 (1513)

Dar vienas rajono savivaldybės skyrius liko be vedėjo. Trečiadienį su savo kolektyvu atsisveikino ilgametė Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė. Beje, į šias pareigas ją buvo paskyręs net prieš dvidešimt metų rajono meru būdamas Kęstutis Trapikas. D.Vigelienė pademonstravo geležinę kantrybę ir beveik pusmetį ištvėrė naujos valdžios vadovavimo metodus. Deja, vis dėlto pripažino, kad sveikata brangiau, ir išėjo iš darbo savivaldybėje.

Jau ketvirtas savivaldybės skyrius liko be vedėjo. Bendrojo skyriaus vedėja net nebandė dirbti su dabartine valdžia, padėjo pareiškimą, beje, pareiškusi tą patį – sveikata brangiau. Maždaug po mėnesio metė darbą ir Žemės ūkio skyriaus vedėjas, dar po poros mėnesių – Finansų skyriaus vedėja. Galbūt buvę savivaldybininkai kada nors ir atskleis, kas gi taip pradėjo ėsti sveikatą šioje įstaigoje.

Jau vos ne pusė savivaldybės skyrių – be vedėjų, o konkursų pareigoms užimti valdžia neskelbia. Turbūt ieško kandidatų – tarp savų tinkamų nėra, o Vilniuje tokių migrantų priešinga kryptimi kiek gi besuras. Kaip blogai turėtų būti žmogui, kad Vilniuje nerastų darbo, kai pusė švenčioniškių ten važinėja į darbą?

Rajono savivaldybėje ir jos įstaigose kaip niekad daug laisvų darbo vietų. Kada nors vis tiek konkursai bus paskelbti. Dalyvauti juose niekam neuždrausta, o jeigu būtų dirbtinės kliūtys ar bandymas prakišti savus, klastojimai, – yra teismai.

Ieškantiems darbo pedagogams jau atsirado proga: paskelbti net trys konkursai. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti (prašymai kompetencijos įvertinimui priimami iki spalio 22 d.), Pabradės vaikų lopšelio-darželio „Varpelis“ direktoriaus pareigoms užimti (prašymai kompetencijos įvertinimui priimami iki spalio 22 d.) ir Pabradės vaikų lopšelio-darželio „Varpelis“ ikimokyklinio ugdymo auklėtojos pareigoms užimti (prašymai priimami iki spalio 26 d.).

„Švenčionių krašto“ inf.