Mes turime 585 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6785
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25206
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106955
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Apsaugok mane“: nelaimių rajone nebuvo

2015 m. spalio 7 d. trečiadienis, Nr.74 (1510)

Prasidėjus naujiems mokslo metams, didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su Švenčionių rajono savivaldybe rugsėjį paskelbė akcijos „Apsaugok mane“ mėnesiu. Bendrovė apdraudė visus Lietuvos moksleivius visą rugsėjį nuo nelaimingų atsitikimų kelyje ir pakvietė vairuotojus būti atidesniais kelyje. Nors visoje Lietuvoje eismo nelaimių, į kurias patenka vaikai, palaipsniui mažėja, tačiau visiškai šį rugsėjį jų išvengti nepavyko. Bendrovė praneša apie sužalotas dvi mergaites, kurios ėjo per perėją Kaune.

„Rugsėjo-gruodžio mėnesiai, kai vaikai sugrįžta į mokyklas ir prasideda tamsusis metų periodas, kelyje yra patys pavojingiausi. Net 50 proc. visų 4-19 metų amžiaus pėsčiųjų sužeidžiama per šiuos keturis mėnesius. Pirmąjį įvykį šį rudenį užregistravome rugsėjo 11 d., jis nutiko Kaune – sužalotos dvi per perėją ėjusios moksleivės. Tragiškų padarinių, laimei, išvengta, tačiau mergaitės patyrė minkštųjų audinių sužalojimus“, – pasakojo „Lietuvos draudimo“ Ž}eimenos skyriaus vadovė Jelena Simonenko. Kadangi kiekvieną vaiką „Lietuvos draudimas“ yra apdraudęs, nukentėjusių moksleivių tėvams bus išmokėtos kompensacijos. Jų dydis bus apskaičiuotas gavus duomenis iš gydymo įstaigos.

J. Simonenko teigimu, ši Kaune įvykusi nelaimė rodo, kad vairuotojai keliuose turi būti itin atidūs, laikytis KET reikalavimų, sulėtinti automobilį artėjant prie perėjų, ypač – šalia mokyklų. Juolab, kad vaikai kelyje gali pasielgti neprognozuotai. Statistika rodo, kad kas trečia nelaimė, į kurią patenka pėsčiasis vaikas, įvyksta dėl jo paties kaltės. „Lietuvos draudimas“ taip pat primena, kad visi tėvai ir globėjai, jei tokių yra, kurių vaikai kaip pėstieji ar dviratininkai nukentėjo eismo įvykiuose rugsėjo mėnesį, prašomi pranešti apie tai telefonu 1828. Draudimas galioja visiems Lietuvos moksleiviams, jokių papildomų dokumentų turėti nereikia.

Akcija „Apsaugok mane“ buvo pradėta „Lietuvos draudimo“ iniciatyva 2000 m. Vilniuje. Vėliau prie akcijos prisijungė didžioji dalis Lietuvos savivaldybių, taip pat ir Švenčionių rajono savivaldybė. Per 15 akcijos metų „Lietuvos draudimui“ pranešta apie 64 nukentėjusius moksleivius, bendrovė jų tėvams ar globėjams išmokėjo beveik 30 tūkst. eurų kompensacijų.

„Švenčionių krašto“ inf.