Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4883
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15070
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91100
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Seniūnė įsiklauso į gyventojų pasiūlymus

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.79 (1126)

Gražioje Pabradės vietoje, visai netoli Žeimenos upės įsikūrusioje sodyboje, Česlav ir Teresa Kulevič gyvena jau ne vieną dešimtmetį. Kartu jie jau 53 metus, susituokė 1958 rugpjūčio 8-ąją. Ir tas mistinis skaičius buvo laimingas...

- Mūsų seniūnė visą gyvenimą ūkinėje veikloje, tad žino, kaip geriau vieną ar kitą klausimą išspręsti. Ji žino, ką reikia daryti, - sako Česlav ir Teresa Kulevič, su kuriais apžiūrime sodybos teritoriją, pasigrožime rudenėjančiu Žeimenos upės peizažu.

Kalba pakrypsta apie gyvenimiškus dalykus. Paskutiniu metu nemažai rūpesčių jiems ir kaimynams keldavo duobėta A.Mickevičiaus gatvė, štai šiemet didelė tos gatvės dalis padengta nauja asfalto danga. Pasidarė daug patogiau važinėti, o ir triukšmo gerokai sumažėjo.

- Pabradėje gyvename nuo 1973 metų, jau 38 metus. Per tą laiką šis miestelis tapo savas, tad visada džiugina pasikeitimai, kartais ir nedideli, bet malonūs būna. Labai ačiū miesto seniūnei Lucijai Tunevič už tai, kad gatvę sutvarkė, anksčiau net dviračiu buvo problemiška važiuoti, duobė ant duobės, dabar net linksmiau pasidarė. Seniūnė visada įsiklauso į patarimus, pasiūlymus. Žinoma, ne visas problemas seniūnė ar rajono valdžia gali išspręsti. Štai kad ir viadukas. Daugeliui atrodo, kad jis išsprendžia transporto srautų problemą, nes vyresnės kartos žmonės dar atsimena, kiek reikėdavo stovėti prie geležinkelio pervažų, tų eilių, pastačius viaduką, neliko, bet kaip ir anksčiau visas transportas važiuoja per miestą, o reikėtų pagalvoti apie aplinkkelį, juolab, kad ir tiltas per Žeimenos upę jau gerokai „pavargęs“, bet kuriuo metu gali tapti pavojingas. Šis tiltas pastatytas greitomis po to, kai, prarovus dambą, Pabradė buvo paskandinta vandenyje. Žalos buvo pridaryta daug. Laimė, tada žmonės nežuvo. Ir dabar Žeimenos upėje guli senojo tilto viršus. Seniūnė sakė, kad ruošiami projektai naujo tilto statybai, yra trejetas variantų. Mes mokame laukti, gal ir sulauksime, - šyptelėjęs sako Č.Kulevič. Be to, jis pasidžiaugia, kad ne tik A.Mickevičiaus gatvė suremontuota, bet ir Upės gatvė, vedanti link bažnyčios.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis