Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2811
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27941
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75267
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono jaunimas vis tvirčiau buriasi draugėn

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.79 (1126)

Spalio 12 d. į posėdį buvo susirinkusi Švenčionių rajono Jaunimo reikalų taryba, kurioje aptarta jaunimo politika, aptartas atvirų jaunimo centrų, kurie labai populiarūs tarp jaunimo, darbas. Čia dalyvavo visų rajone veikiančių jaunimo organizacijų vadovai. Neseniai duris atvėrusi atvira jaunimo erdvė Švenčionyse taip pat itin mėgstama, plečiasi ir veiklų ratas. Nemažai jaunuolių ateina ir pasikonsultuoti, pasitarti įvairiais klausimais ir su jaunimo koordinatore Jolanta Olechnovič, kuri išrinkta ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininke. Ji ir mero patarėja Inga Varnienė pažadėjo pasirūpinti, kad rajono biudžete būtų patvirtintos lėšos jaunimo organizacijų teikiamiems projektams finansuoti.

Susirinkime dalyvavo ir Jaunimo reikalų departamento Jaunimo politikos plėtros ir programų įgyvendinimo skyriaus vedėja Kristina Dambrauskaitė. Ji surengė mokymus jaunimo lyderiams, suteikė vertingos informacijos. Jaunimo reikalų tarybos posėdyje diskusijų metu išryškėjo, kad skirtingiems jaunimo darbuotojams aktualūs skirtingi dalykai, kurie ir buvo aptarti posėdžio metu. Vieningai visi nutarė, kad Jaunimo reikalų taryba labai reikalinga, pasisakė už rajono jaunimo organizacijų apskritojo stalo kūrimą.

Jaunimas – žmonės nuo 14 iki 29 metų. Tačiau vis dėlto keturiolikmečio ir dvidešimt devynerių metų jaunuolio interesų ratas gerokai skiriasi. Kad būtų išsiaiškinti įvairaus amžiaus grupių jaunimo poreikiai, numatyta savomis jėgomis surengti anketavimą.

J.Olechnovič kartu su Inesa Bojarunec, paskatintos Kultūros skyriaus vedėjos Danutės Vigelienės rengiasi steigti Jaunimo asociaciją, kuri galės teikti projektus ir VVG, taip gaudami lėšų vertingiems jaunimo projektams.

Prisijungti prie Švenčionių rajono jaunimo veiklos kviečiami aukštųjų mokyklų studentai, kurie norėtų savanoriškai padėti koordinuoti šią sritį. Jiems tai būtų gera praktika ar medžiaga kursiniams, diplominiams darbams.

Irena POŽĖLIENĖ