Mes turime 171 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1099
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11286
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87316
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apie arklių pasus

2015 m. spalio 14 d. trečiadienis, Nr.76 (1512)

Žemės ūkio ministerija atkreipia arklių savininkų ir laikytojų dėmesį į tai, kad šiuo metu Ūkinių gyvūnų registre yra įregistruotų arklių, kurių savininkams neišduoti arklio pasai, nes jie nesikreipė dėl paso išdavimo. Gali būti, kad būtent Jūsų laikomo arklio tapatybė dar nenustatyta ir neatlikti šie veiksmai: nesikreipėte į ženklinimo paslaugų teikėją, Jūsų arklys nepaženklintas mikroschema, neužpildyta AŽ-1 forma, neužsakėte ir negavote arklio paso. Nenustačius arklio tapatybės teisės aktuose nurodytu laiku, arklinių šeimos gyvūnas pripažįstamas neskirtu skersti žmonių maistui.

Dar kartą norėtume priminti, kad, vadovaujantis EK reglamentu, arklinių šeimos gyvūnai turi būti paženklinti mikroschemomis ir jų tapatybė nustatyta per 6 mėn. nuo atvedimo dienos arba iki atvedimo metų gruodžio 31 d., atsižvelgiant į tai, kuri data yra vėlesnė. Visi arklių, atvestų iki 2015 m. birželio 30 d., savininkai ar laikytojai iki 2015 m. gruodžio 31 d. turi būti ne tik užsisakę, bet ir gavę arklio pasą. Šios nuostatos taikomos ir anksčiau atvestiems arkliams.

Taip pat norėtume informuoti, kad EK įgyvendinimo reglamente, įsigaliosiančiame 2016 m. sausio 1 d., nurodyta, kad arklinių šeimos gyvūnų savininkas turi užsisakyti ir gauti arklinių šeimos gyvūno tapatybės nustatymo dokumentą per 12 mėn. nuo arklio atvedimo, bet ne vėliau kaip išvykstant iš laikymo vietos, išskyrus tuos atvejus, kai kumeliukas perkeliamas kartu su kumele. Nuo 2016 m. sausio 1 d. bus išduodamas arklinių šeimos gyvūno tapatybės nustatymo dokumentas. Šis dokumentas nebus išduodamas savininkams ar laikytojams arklių, atvestų iki 2015 m. birželio 30 d., nes jų tapatybė jau turėjo būti nustatyta.

 

Žemės ūkio ministerijos informacija

 
Reklaminis skydelis