Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4664
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14851
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90881
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Visa Lietuva šoko kartu!

2015 m. rugsėjo 26 d. šeštadienis, Nr.71 (1507)

Lietuvos liaudies kultūros centras (LLKC) inicijavo unikalią etninės kultūros akciją „Visa Lietuva šoka“, kuri vyko rugsėjo 19 d. 17 val. Akcijos tikslas tradiciniais šokiais ir liaudies dainomis vienyti Lietuvos žmones, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą. Pirmą kartą visi Lietuvos žmonės buvo kviečiami tuo pačiu metu susiburti miestuose, miesteliuose, regionų centruose, šalies sostinėje – visose visuomenei atvirose erdvėse, švietimo, kultūros bei kitose įstaigose – mokytis tradicinių šokių, šokti juos, kartu dainuoti liaudies dainas, muzikuoti.

Į šią akciją aktyviai įsijungė ir Švenčionys. Rugsėjo 19 d. 17 val. Švenčionių miesto parke kartu su visa Lietuva šoko ir dainavo choreografės Jolantos Razmienės vadovaujami Švenčionių miesto kultūros centro dainų ir šokių kolektyvas „Aukštaitija“, vyresnio amžiaus žmonių tautinių šokių kolektyvas „Trepsis“ ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos tautinių šokių kolektyvas „Aukštaitukas“. Prie jų prisijungė ir nemažas būrys miestiečių, tą vakarą suplūdusių į parką pasidžiaugti puikiu rudens oru, pasimokyti tautinių šokių ir pajusti bendrystę ir su artimiausiu kaimynu, ir su visa Lietuva.

Akcijos metu buvo rekomenduota šokti tradicinius lietuviškus šokius ir ypatingą dėmesį skirti savo krašto choreografiniam folklorui. Taip pat – bendrą visai Lietuvai šokį „Ant kalno karklai“.

Jolanta Razmienė pasidžiaugė puikia renginio atmosfera ir dalyvių entuziazmu: „Dėkojame visiems, visiems, kurie įsijungė į šią gražią akciją, smagiai pasišoko ir padainavo bei išmoko daug tradicinių lietuvių liaudies šokių. Tad ir ateityje visi dainuosime ir šoksime visoje Lietuvoje – vieningai ir pašėlusiai“.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis