Mes turime 349 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1555
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11742
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87772
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rudens gėrybės ant mūsų stalo

2015 m. rugsėjo 23 d. trečiadienis, Nr.70 (1506)

„Rudens gėrybės ant mūsų stalo“ – taip vadinosi Pašaminės kaimo bibliotekoje vykęs renginys, į kurį pašaminiškius pakvietė bibliotekininkė Loreta Jusienė. Tai tradicinis renginys, šiemet surengtas jau trečiąjį kartą. O stalas buvo gausus, puošnus ir spalvingas. Čia pūpsojo pyragai, pyragėliai, sumuštiniai, užkandžiai, vaisiai, uogos, grybai, mišrainės ir kita. O jau skonių puokštė – nenusakoma! Dar vienas stalas buvo skirtas įvairiausių pagardų, uogienių, kompotų, konservuotų daržovių ir grybų stiklainiams, kitas – knygų su patiekalų receptais parodai.

Be to, kiekviena skaniosios popietės dalyvė pasidalino ir savo mėgstamų patiekalų receptais. Ragavome ir skaniausių pasaulyje obuolių pyrago, kekso, morkų pyrago, namie sūdytos švelnios lašišos, svieste apkeptų ką tik miške prigrybautų baravykėlių, sumuštinių su keptomis cukinijomis ir lašiša, pyragėlių su mėsos ir daržovių įdarais, blynelių su vištiena ir daržovėmis, su medumi marinuotų paprikų, burokėlių, agurkų su garstyčių tyre, kvapnios vaistažolių arbatos ir dar daug daug visokiausių skanėstų. Moterys noriai pasakojo apie savo ruošiamus patiekalus, dalinosi receptais, kvietė atkreipti dėmesį prieskonius. Juk tinkamai panaudoti prieskoniai subtiliai atskleidžia patiekalo skonį, o netinkami – gali ir sugadinti. Patikusius receptus bibliotekininkė L.Jusienė visiems nukopijavo ir padalino. Nemažai vertingų patarimų daugelis šeimininkių sakė randančios ir receptų knygose – tiek senovinėse, tiek šiuolaikinėse.

Šiltą ir draugišką pasibuvimą dar labiau praskaidrino neseniai atsinaujinęs Pašaminės moterų vokalinis ansamblis, padainavęs lyriškų dainų, akordeonu grojo Bronius Gumbrys.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis