Mes turime 288 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5623
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24167
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71493
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sugrįžimas iš vasaros

2015 m. rugsėjo 5 d. šeštadienis, Nr.65 (1501)

Rugsėjo pirmoji šiemet kaip reta karšta – tiesiog vasariška, tačiau mokyklinis skambutis jau kviečia į klases... Ir rinkosi mokiniai į savo mokyklas dar kupini vasaros įspūdžių, bet akyse jau švietė ir naujų mokyklinių patyrimų, žinių, nuotykių troškulys.

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija rugsėjo 1-ąją pasitiko su pasikeitimais. Dar rugpjūčio 17-ąją buvo atsisveikinta su ilgamete 21 metų vadybinio darbo patirtį turinčia direktore Danute Čepuliene, o laikinai direktorės pareigas pradėjo eiti buvusi pavaduotoja Daiva Jasiulionienė. Tačiau ir buvusi, ir laikinoji dabartinė direktorės mokslo metų pradžios šventėje dalyvavo, sveikino mokinius ir tėvelius. Be to, Danutė Čepulienė Daivai Jasiulionienei iškilmingai perdavė herbinį mokyklos antspaudą, padėkojo už sėkmingai kartu dirbtus metus ir palinkėjo sėkmės ateityje. Žinoma antspaudo perdavimas buvo simbolinis veiksmas, nes oficialus perdavimas įvyko kiek anksčiau.

Gražiai buvo išlydėta ne tik direktorė, bet ir į pensiją išeinantys gerbiami ilgamečiai mokytojai, į kitas darbovietes pereinantys dirbti pedagogai bei Zigmo Žemaičio gimnazijoje dirbsiantys nauji. Visiems skirti aplodismentai, gėlės ir padėkos.

Tarybos narė Jolanta Olechnovič palinkėjo kiekvienam mokiniui iš kiekvienų mokslo metų ištraukti viską, kas tik įmanoma, Konstantas Ramelis – pirmokėlių tėvams vilčių išsipildymo, dvyliktokams pasirinkti teisingą kelią, o klebonas Medardas Čeponis – visiems gyventi tiesoje, mokslo šviesoje, būti drąsiems, sveikiems ir laimingiems.

2015-2016 mokslo metai paskelbti mokyklų bendruomenės metais, tad bendruomeniškumas turėtų tik augti bei stiprėti, o dėmesys mokyklų bendruomenėms bus visapusiškas.

Po pietų daugelis mokinių rinkosi į rugsėjo 1-osios šventes meno mokyklose. Gražus būrys šventiškai pasipuošusių ir gėlėmis nešinų mokinių rinkosi ir į Švenčionėlių meno mokyklos salę. Direktorė Rita Politienė džiaugėsi, kad prisirinko daug pirmokų, kurie čia lankys šokių, muzikos ir dailės pamokas. Jai antrino ir tėvų atstovas Richardas Leleiva, pabrėžęs, kad mokyklai jau laikas plėstis, nes į salę vis sunkiau telpa čia besimokantys vaikai ir jų tėveliai.

Švenčionėlių klebonas Raimondas Macidulskas džiugiai žvelgdamas į gražų būrį linksmai nusiteikusių mokinių sakė, kad prieš prasidedant mokslo metams jam teko pabendrauti su daugeliu mokinių, iš kurių meno mokyklą lankantys net nedvejodami į klebono klausimą atsakydavo, kad labai nori į mokyklą... Jis palinkėjo ir toliau neišbarstyti to troškulio, ugdyti ir puoselėti savo meninius gebėjimus ir dvasingumą.

Pasveikino direktorę ir svarbiausios jos kolegės Švenčionėlių progimnazijos ir Švenčionėlių antrosios vidurinės direktorės Rita Gasparevičienė ir Antonina Vitkovskaja.

Po to meno mokyklos įvairių specialybių mokiniai ir mokytojai surengė koncertą, prisistatė ir naujokai – mažieji pirmokėliai, o salė buvo gražiai papuošta Dailės skyriaus mokinių darbais ir rudenine kompozicija. Tada visi išsiskirstė į klases aptarti veiklos planų ir pamokų tvarkaraščių, o pirmokėliai – susipažinti su mokytojais, klasės draugais ir mokyklos tvarka.

Irena POŽĖLIENĖ