Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4266
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29396
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76722
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rugsėjo 1-ąją savo metraštį pradėjo Švenčionių progimnazija

2015 m. rugsėjo 5 d. šeštadienis, Nr.65 (1501)

Rugsėjo pirmąją rajone 2665 moksleiviai vėl pravėrė bendrojo lavinimo įstaigų duris. Moksleivių laukė 4 gimnazijos, 2 progimnazijos, 1 pagrindinė mokykla, 1 pradinė. Daugelis vasarą atostogavę, mažyliai sugrįžo į 3 vaikų lopšelius darželius. Po pamokų jaunimas lavinsis 3 meno mokyklose, Papildomo ugdymo centre, edukacine veikla užsiims Ugdymo ir turizmo centras, mokytojams talkins Pedagoginės pagalbos tarnyba.

Šventišką Rugsėjo 1-osios rytą buvusios Švenčionių vidurinės mokyklos kieme rinkosi moksleiviai, daugelis ir su mamomis ir tėčiais. Ši diena ypatinga – darbdaviai leidžia net vėluoti į darbą, kad šeimos galėtų pasidžiaugti Mokslo ir žinių diena su savo vaikais, stojančiais į dar vieną gyvenimo etapą, kad pakiltų dar vienu laipteliu aukščiau į žinių pasaulį ir dar vienu žingsniu arčiau svajonės – būsimos veiklos, profesijos ir apskritai žinojimo.

Švenčionių progimnazija – jauniausia rajone mokymo įstaiga, kuriai Rugsėjo 1-ąją buvo vos trejetas dienų. Mokyklos iškaba, vėliava – viskas nauja. Į šią dieną kažkada buvusi Švenčionių 2-oji vidurinė, paprastai vadinta rusų mokykla, vėliau gavusi dvikalbės mokyklos statusą, subtiliai ir profesionaliai vedama ilgamečio direktoriaus Jurijaus Semaškos, ėjo daug metų. Per pastaruosius kelerius metus jau vyko klasių išgryninimas, ir šiais metais Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje liko tik gimnazistai, o jaunesnieji moksleiviai atėjo į progimnaziją.

Švenčionių progimnazija mokslo metus pasitiko džiugiai: direktorius Jurijus Semaška, pasveikinęs mokyklos bendruomenę ir svečius, pranešė, kad prasidėjo galingas II renovacijos etapas, dalis patalpų jau atnaujinta. Jis nuoširdžiai dėkojo už palaikymą garbingam svečiui – kultūros ministrui, mūsų rajone išrinktam Seimo nariui Šarūnui Biručiui.

Taręs sveikinimo žodį,  tarybos narys Vytautas Vigelis užtikrino bendruomenę, kad dės visas pastangas, jog renovacija, pradėta jam vadovaujant rajonui, būtų garbingai užbaigta, kad jos nepalies ir nesumenkins jokie taupymai ar lėšų stygius. Kaip garantą V.Vigelis minėjo ir netrukus turintį rajone įvykti Darbo partijos deleguotos švietimo ministrės Audronės Pitrėnienės vizitą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ