Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11546
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20584
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99705
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kultūros ministras Šarūnas Birutis lankėsi Reškutėnuose

2015 m. rugsėjo 2 d. trečiadienis, Nr.64 (1500)

Paskutinį kalendorinės vasaros šeštadienį Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Konstantas Ramelis lankėsi Reškutėnuose ir susitiko su kaimo bendruomene. Pirmą kartą atvykęs į Nalšios muziejaus Reškutėnų filialo tradicinių amatų centrą pasidžiaugė, kad bendruomenė turi kur susiburti, bendrauti ir puoselėti tradicinius amatus. Prieš rugsėjo pirmąją ministras prisiminė vaikystę ir paėmęs Valdemaro Prunskaus akordeoną pagrojo linksmą kūrinį. Buvo malonu klausytis ir džiugu, kad ministras pasijuto lyg atvykęs į jau gerai pažįstamus namus.

Prieš pradėdamas kalbą ministras Šarūnas Birutis ilgametei Nalšios muziejaus Reškutėnų filialo muziejininkei Viktorijai Lapėnienei garbingo jubiliejaus proga nuo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos įteikė padėką ir kuklią atminimo dovaną. Valdemaras Prunskus kultūros ministrui įteikė savo nutapytą gėlių paveikslą. Po nuoširdžių sveikinimų vyko ir konstruktyvus pokalbis apie kultūros svarbą Lietuvoje ir už jos ribų. Nebuvo pamiršti ir įvertinti darbai, susiję su Švenčionių rajone esančiais kultūros objektais: Švenčionių, Pabradės bibliotekomis ir kultūros centrais, kultūros paveldo objektais: Švenčionių cerkve, Reškutėnų muziejumi ir kt. Ministras papunkčiui vardino, ką reikėjo daryti, kad kultūra pradėtų veikti po ketvirčio amžiaus, ir kokie darbai dar laukia ateityje.

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Konstantas Ramelis, žinodamas rajono problemas, kalbėjo apie tarybos nario veiklą ir klausimus, kuriuos rengia ir svarsto taryboje. Pasidžiaugė aktyvia bendruomenės veikla ir dainingomis to krašto dainininkėmis bei muzikantu, dailininku ir aktyviu bendruomenės nariu Valdemaru Prunskumi.

Padainavę, pasivaišinę skaniu kultūros ministro šakočiu ir reškutėniškių iškeptu pyragu, svečiai aplankė Reškutėnų muziejaus ekspozicijas, o Viktorija Lapėnienė papasakojo svečiams apie muziejų, jo eksponatus ir jų išskirtinę vertę. Tik saulei leidžiantis baigėsi susitikimas su Reškutėnų kaimo bendruomene.

Algis JAKŠTAS