Mes turime 370 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4685
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20886
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96916
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įdomi ir energinga jaunimo vasara

2015 m. rugpjūčio 22 d. šeštadienis, Nr.61 (1497)

Švenčionių miesto kultūros centras vykdo atvirų jaunimo erdvių programą, gauna finansavimą iš Jaunimo reikalų departamento ir Švenčionių rajono savivaldybės, tad ir visą vasarą įdomios jaunimo veiklos nenutrūksta. Jaunuoliai turi puikią erdvę, kur susirenka leisti laisvalaikį, pabūti su draugais saugioje ir vėsioje (o per vasaros karščius tai itin svarbu!) patalpoje. Kiekvienas atėjęs čia randa sau mielų užsiėmimų: groti įvairiais muzikos instrumentais (kas nemoka, bet nori išmokti, - mokosi), skaito ir aptaria knygas, žiūri filmus, klausosi muzikos ar tiesiog šnekučiuojasi. Atvira jaunimo erdvė tokia jau yra – joje kiekvienas gali rinktis tai, kas jam įdomiausia ir mieliausia.

Užslinkus vasaros karščiams daugelio jaunuolių mėgstamas užsiėmimas – filmų žiūrėjimas – persikėlė į lauką. Nusileidus saulei, kai tampa bent šiek tiek gaiviau, malonu įsitaisyti improvizuotame kino teatre po atviru dangumi.

Nors Atviras jaunimo centras vietos jaunimo iniciatyva rajone pirmiausia buvo įkurtas Švenčionėliuose, bet pastaruoju metu jo veikla buvo kiek prigesusi. Tačiau keičiasi kartos, vieni išvyksta studijuoti ir dirbti į Vilnių, o kiti paauga ir būdami vyresniųjų klasių moksleiviais ne vienas ima žvalgytis įdomesnės popamokinės veiklos. Smagu, kad Švenčionėliuose ir vėl atsirado veiklių, aktyvių, entuziastingų, nebijančių neatlygintino savanoriško darbo, mokančių dirbti komandoje jaunuolių, kurie ir nusprendė garsiai visiems pranešti, kad ir Švenčionėliuose yra Atviras jaunimo centras. Švenčionėliškiams į talką atėjo švenčioniškiai ir visi kartu suorganizavo puikų renginį.

Alsuojančią karščiu rugpjūčio 8 dieną jau nuo penktos valandos vakaro Švenčionėlių meno mokyklos vidiniame kieme, kus ir įsikūręs jaunimo centras, skambėjo didžėjaus Simanto grojama muzika, kviesdama visus šeštadienio vakarą leisti drauge, o atsigaivinti viliojo Radvilo gaminami nealkoholiniai kokteiliai, citrinomis ir mėtomis pagardintas vanduo. Prieš tai visi draugiškai susitvarkė, atnaujino čia anksčiau buvusią sceną, susirinko šiukšles, pasipuošė aplinką, patys išradingai pasigamino sėdmaišius, pufus, sofas ir kitokius sėdėti pritaikytus dalykus. Jaunimas plušo ne vieną dieną, bet galutiniu rezultatu buvo patenkinti ir organizatoriai, ir šventės svečiai. Juos aplankė Švenčionių r. savivaldybės tarybos narė, daug dirbanti su jaunimu, Jolanta Olechnovič, jaunimo reikalų koordinatorė Inga Varnienė, kurios pasveikino jaunimą, palinkėjo daugiau šaunių idėjų ir neblėstančio noro jas įgyvendinti. Viešnios taip pat nusipirko ir gaiviųjų nealkoholinių kokteilių, tuopačiu ir finansiškai paremdamos jaunimo iniciatyvą. O energingoji jaunimo darbuotoja Inesa Bagdonienė – galima sakyti beveik visų rajone vykstančių jaunimo veiklų ir organizatorė, ir dalyvė. Čia ji taip pat sukosi jaunimo būryje, spinduliuodama energiją ir entuziazmą, o prireikus – pasidalindama šioje veikloje patyrusio žmogaus patirtimi ir organizaciniai gebėjimais.

Vėliau vyko jaunųjų atlikėjų ir grupių koncertas. Dainavo ir grojo Viltė Stefanija, Zbyšekas ir Lukas. Renginį rėmė Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinių reikalų ir darbo ministerijos, Švenčionių r. savivaldybė ir UAB „Dauniškis“.

Rugpjūčio 11 dieną Švenčionių rajono jaunimo reikalų tarybos darbotvarkėje buvo numatytas aptarti klausimas dėl Atvirų jaunimo erdvių ir Atvirų jaunimo centrų dabartinės situacijos ir perspektyvų. Ta tema pranešimus padarė Inesa Bagdonienė ir Gytis Šalna. Jaunimo reikalų tarybos pirmininkui Audriui Karveliui buvo pristatyta dabartinė atvirų jaunimo erdvių veikla, patalpų nuomos pratęsimo klausimas, aptartas tolesnis dalinis finansavimas, darbuotojų etatų įsteigimas ir t.t. Atviroms jaunimo erdvėms ir centrams visa tai turi būti skiriama Jaunimo reikalų departamento reikalavimu.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis