Mes turime 141 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:773
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55784
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Miškuose labai sausa – būkite atsargūs su ugnimi!

2015 m. rugpjūčio 19 d. trečiadienis, Nr.60 (1496)

Didžiojoje Lietuvos dalyje įsivyravo ketvirta miškų gaisringumo klasė. Nulijęs lietus tik suteikė trumpą atgaivą. Per praėjusią savaitę Lietuvos miškuose užfiksuota 26 miško gaisrai. Ugnis pažeidė 23,13 ha miško plotą. Miškų urėdijų pateiktais preliminariniais duomenimis, šiais metais iki rugpjūčio 12 dienos Lietuvos miškuose užregistruotas 161 miško gaisras 49,38 ha plote, iš jų 54 miško gaisrai privačiuose miškuose 14,21 ha plote (2014 metais tuo pačiu laikotarpiu šalyje buvo užregistruoti 146 miško gaisrai 161,21 ha plote).

Šiais metais miškų urėdijų priešgaisrinės komandos bei miškų pareigūnai, pagal gautus pranešimus apie kilusius miško gaisrus buvo išvykę į gaisravietes daugiau nei 760 kartų.

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos teritorijoje užgesinti 7 miško gaisrai, 1,36 ha plote, iš jų 2 gaisrai (0,14 ha plote) valstybiniuose miškuose, valdomuose miškų urėdijos. Taip pat padėjome gesinti gaisrus Ignalinos ir Nemenčinės miškų urėdijoms. Urėdijos priešgaisrinė komanda ir bei miškų pareigūnai, pagal gautus pranešimus apie kilusius miško gaisrus buvo išvykę į gaisravietes 38 kartus.

Dar tęsiasi atostogų metas, užsitęsus karštiems orams, atgaivos ieškome prie ežerų ir upių.  Statistikos duomenimis beveik pusę visų miško gaisrų sukelia neatsargūs poilsiautojai, grybautojai ir uogautojai, numetę neužgesintą nuorūką, degtuką arba palikę neužgesintą laužą. Pasak Aplinkos viceministro Lino Jonausko, laužus reiktų kurti tam skirtose specialiose laužavietėse, miškuose draudžiama statyti šašlykines ar kitus prietaisus, kur yra atvira ugnis. Atsakingi turi būti ir grybautojai. Nepaisantiems draudimų gresia nemažos baudos.

Svarbiau yra ne gaisrą užgesinti, bet neleisti jam kilti. Ir čia jau vien miškininkų pastangų negana.

Prašome žmonių be reikalo nesilankyti miškuose, nekurti laužų tam neskirtose vietose, nemesti neužgesintų cigarečių nuorūkų ant miško paklotės ir kitur. Aptikę nedidelį gaisro židinį skubiai jį gesinkite, užplakdami medžių šakomis, arba užpilkite smėliu. Švenčionėlių miškininkai tikisi, kad Jūs būsite sąmoningi ir jautrūs miško grožiui.

Apie miško niokotojus ar kilusį gaisrą, praneškite miškininkams tel.: 8-686-17941 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos informacija

 
Reklaminis skydelis