Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3751
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13938
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89968
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apsauga nuo tymų – skiepai

2015 m. liepos 29 d. trečiadienis, Nr.55 (1491)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) pranešė, kad iki šių metų liepos 27 dienos Lietuvoje įregistruoti 44 tymų atvejai, susirgo 11 vaikų ir 33 suaugusieji. Pernai per tą patį laikotarpį įregistruota 11 tymų atvejų.

Tymai – ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Tymai buvo ir iki šiol yra viena dažniausių mirčių priežasčių tarp visų vakcinomis kontroliuojamų ligų.

2015 metais tymų protrūkiai registruoti daugelyje Europos bei pasaulio šalių. Lietuvoje daugiausia susirgimo tymais atvejų registruota Kauno apskrityje. Susirgimai taip pat registruoti Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Utenos apskrityse. Dauguma susirgusiųjų – suaugę asmenys, kurie buvo neskiepyti arba skiepyti tik viena vakcinos doze. Susirgę vaikai buvo neskiepyti dėl įvairių kontraindikacijų, tėvų atsisakymo skiepyti, keli – per jauni skiepyti. Dauguma vaikų užsikrėtė nuo sergančiųjų suaugusiųjų asmenų.

ULAC teigia, kad vienintelė apsaugos priemonė nuo tymų yra skiepai.

 
Reklaminis skydelis