Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2424
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12611
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88641
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajoną užplūdo narkotikai, mirė mergina

2015 m. liepos 4 d. šeštadienis, Nr.60 (1484)

Pastaruoju metu policijos suvestinėse net mirga pranešimų apie narkotikų gabenimą. Ačiū policijos pareigūnams, kad uoliai dirba, bet ar tuo galima viską paaiškinti? Juk pareigūnai gerai dirbo ir anksčiau, bet tiek narkotikų dar nėra buvę. Praėjusį savaitgalį jaunos merginos tragedija dar labiau padidino įtampą. Pakretuonėje vykusiame tradiciniame elektroninės muzikos festivalyje „Sūpynės“ perdozavusi narkotikų po kelių dienų mirė vilnietė mergina. Visą šią savaitę mūsų rajonas šalies žiniasklaidoje linksniuojamas dėl narkotikų. Festivalyje, sakoma, jų buvo pilna. Viena mergina buvo atvežta į rajono ligoninę labai sunkios būklės, pirmadienį ji buvo išvežta į Vilnių, o ketvirtadienį mirė. Mergina apsinuodijo migdomaisiais ir narkotikais. Jų poveikis buvo toks stiprus, kad tą patį vakarą merginą ištiko koma. Narkotikais ir alkoholiu apsinuodijo ir daugiau jaunuolių.

Po nelaimės pasipylė kaltinimai visų – visiems. Jaunimas kaltina policiją, pastaroji atremia, kad darė viską ką galėjo, buvo sustiprintas budėjimas, bet privačioje teritorijoje pareigūnai neturi teisės tikrinti, tik važiuojančius pakeliui. Be to, pareigūnams darbą apsunkino tai, kad tuo pat metu vyko keli Joninių renginiai. Teko skirstyti pajėgas. Kaip anksčiau pranešė policija, per Joninių renginius rajone nestigo pranešimų apie konfliktus ir muštynes, surašyti 84 administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Policija pradėjo tyrimą tik ketvirtadienį, mirus merginai. Pasak r. PK viršininko, medikai apie įvykį sekmadienį, birželio 28 dieną, policijai nepranešė. Pareigūnai duomenis surinko… iš žiniasklaidos. Medikai tvirtina, kad, kai mergina buvo pristatyta į ligoninę, apie tai buvo pranešta ir policijos pareigūnams. L e. direktorės pareigas A.Gilienė yra sakiusi, kad pirmadienį ligoninėje lankėsi vicemeras Kęstutis Trapikas. Nors festivalis privatus, sulaukė rajono valdžios dėmesio – dar prieš festivalį pasitarime su jo rengėjais dalyvavo rajono meras Rimantas Klipčius.

Parengta pagal VAVPK ir kitų šaltinių inf.

 
Reklaminis skydelis