Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5855
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19715
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92072
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

N.Strūnaitį drebino jaunimo renginys „PAJUDAM 2015“

2015 m. liepos 1 d. trečiadienis, Nr.59 (1483)

„Pajudam, pajudam, pajudam!“ Taip M-1 ir Vaido Baumilos dainos žodžiais 2015 m. birželio 12 d. N.Strūnaičio kaime prasidėjęs jaunimo renginys kvietė visus ne tik pajudėti vasarą, bet ir aktyviai dalyvauti rajono bendruomenės veiklose, mylėti savo kraštą bei kurti sau patrauklią aplinką.

Jau treti metai neformali Strūnaičio kaimo jaunimo grupė, vadovaujama Silvijos Jastremskaitės, įgyvendina jaunimo projektą „Pajudam“. Projekto tikslas – įtraukti kaimo jaunus žmones į aktyvias veiklas, ugdyti jaunų žmonių atsakomybę, organizacinius ir kūrybinius gebėjimus. Projekto veiklos dalinai finansuojamos iš Švenčionių rajono savivaldybės biudžeto, laimėjus Švenčionių rajono savivaldybės jaunimo projektų finansavimo konkursą. Kitas finansavimo šaltinis – rėmėjai. Tai Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai Vytautas Bulka, Vaclovas Gabrinovičius ir Bronislovas Vilimas, Švenčionių krašto verslininkų asociacija, UAB „Riešutas“, Jonas Jasiulionis, Arūnas Jastremskas, Elvinas Jastremskas, Jonas Jokšas, Giedrius Šinkūnas, Darius Velička.

Jaunų žmonių komanda, siekdama suaktyvinti kaimuose gyvenančius jaunuolius, organizavo filmų vakarus, kvietė į jaunimo susirinkimus bei į darbo grupę, kuri organizavo tradicija tapusį jaunimo renginį N.Strūnaičio kaime. Siekdami kokybiško rezultato, jauni žmonės, bendradarbiavo su Švenčionių ir Pabradės miesto kultūros centrų ir Švenčionių viešosios bibliotekos darbuotojais, kurie negailėjo geranoriškų patarimų, pasirūpino įgarsinimo aparatūra ir jos priežiūra renginio metu.

„Pajudam 2015“ koncerte dalyvavo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokinės Aleksandra Tepliakovaitė ir Vesta Greičiūtė (mokytoja Janina Kiseliova), šokių studija „Domino“ (vadovė Daiva Gerojimaitė), jaunimo grupė „Plastmastika“ ir populiari muzikinė grupė „Čilinam“. Energingas renginio vedėjas Marius Mandrik ne tik įdomiai pristatė dalyvius, organizatorius bei remėjus, bet ir žiūrovus įtraukė į koncerto programą ir smagų šokį.

Pasibaigus koncertui DJ Laurynas šaunia muzika visus išjudino diskotekoje, kurios pabaigoje visų laukė fejerverkai.

Renginyje dalyvavęs Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Trapikas džiaugėsi susirinkusių jaunų žmonių gausa bei gražia jaunimo iniciatyva. Visi renginio svečiai linkėjo Silvijai Jastremskaitei neišsenkančios energijos ir kuo daugiau idėjų, nes veržlus, atsakingas ir iniciatyvus jaunimas – mūsų visų dabartis ir ateitis.

Inga VARNIENĖ

 
Reklaminis skydelis