Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2569
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18770
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94800
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Muzika – sielos balsas

2015 m. birželio 17 d. trečiadienis, Nr.56 (1480)

Gegužės 26 d. Švenčionėlių meno mokykloje vyko koncertas „Muzika – sielos balsas“. Dainavimo skyriaus mokiniai džiaugėsi savo pasiekimais ir koncertų gausa: mokiniai koncertavo kalėdiniuose koncertuose mokykloje, bažnyčioje, gimnazijoje; Lietuvai atmintinomis dienomis koncertavo LR Seime, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje ir progimnazijoje bei Kaltanėnuose, Pašaminėje, Svirkose; vyko į respublikinį konkursą Ukmergėje; dainavo kultūros centre vykusiuose renginiuose visuomenei – Motinos dienos šventėje, mokyklos baigiamojo koncerto metu, Vaikų gynimo dienos šventėje. Na o šiame – baigiamajame metų akademiniame koncerte dainavo ir grojo Nikita Sargsian, Katarina Koiro, Tautvydas Jurkuvėnas, Kamilė Ražauskaitė, Gediminas Saulevičius, Evelina Eglinskytė, Karolina Vaitkevičiūtė, Gabrielė Pelėdaitė, Auksė Gaidamavičiūtė, Nijolė Viškelytė. Muzikiniais gitaros numeriais ir akompanavimu džiugino svečiai iš Mindaugo gimnazijos – Vilija Maliavkaitė ir Adomas Taluntis. Pavasarinėje programoje skambėjo: A.Noviko, G.Storpirščio, L.Remeikienės, K.Smorygino, S.Mykolaičio, V.Kernagio ir kitų autorių kūriniai.

Tiek dainavimas, tiek muzikavimas ar šokis yra kiekvieno mūsų prigimtyje – ir kur link labiau širdelė krypsta – tą ir reikėtų rinktis. Labai svarbus vaidmuo čia tenka šeimai. Ko gero, šeima – didžiausią įtaką daro netrukdydama pasirinkti to, ko vaikas nori. Kodėl reikia muzikuoti – nes tai yra labiau apčiuopiama, labiau suvokiama ir gal būt paprasčiau tai pasirinkti – tačiau dainuoti yra kur kas sudėtingiau nei atrodo. Kai kuriose meninėse profesijose tereikia išsiugdyti gerus įgūdžius, gerą techniką ir turime rezultatą. Dainavime – esi priklausomas nuo daugybės aplinkybių – oro, sveikatos būklės, jaudulio, baimės. Kiekvieną kartą atlikdamas kūrinį atlikėjas jį kuria čia pat scenoje – dainuoja ką ir kaip jaučia, ką nori pasakyti. Tai be galo gilus menas, kurio reikia mokytis ilgai, bet ir šio mokslo vaisiai būna patys saldžiausi.

Dėkojame už melodingą vakarą atlikėjams ir klausytojams. Ačiū ir už gražias emocijas jauniausiems klausytojams.

Gytis ŠALNA

 
Reklaminis skydelis