Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3365
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13552
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89582
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių miesto centre – atvira erdvė jaunimui

2015 m. birželio 3 d. trečiadienis, Nr.52 (1476)

Švenčionių kultūros centras įgyvendina atvirų jaunimo erdvių programą „Kultūra – atvira, tik ateik“. Švenčionyse, Vilniaus g. 10, savivaldybei panaudos sutartimi suteikus patalpas, neseniai oficialiai buvo atidarytas Atviras jaunimo centras. Atidaryme dalyvavo rajono meras Rimantas Klipčius, savivaldybės tarybos narė Jolanta Olechnovič, Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus specialistė Inga Varnienė, PUC specialistė Daiva Pilipavičienė, Švenčionių kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis, jaunimo darbuotoja Inesa Bagdonienė.

Jaunimas surengė šaunų koncertą, kuriame pasirodė Viltė Stefanija Duksaitė, Zbyšeko ir Rūtenio duetas, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos grupė „Plastmastika“.

Jaunimo darbuotoja Inesa Bagdonienė sakė, kad Švenčionių kultūros centras vienintelis rajone šiuo metu įgyvendina atviro darbo su jaunimu koncepciją, jaunimui skirtos saugios patalpos, kuriose jie gali vykdyti veiklas pagal savo poreikius. Inesa pabrėžė, kad labai svarbu, jog jaunimas užsiimtų tokia veikla, kokios nori jie patys, o ne primesta jaunimo darbuotojų. „Be to, Atviras jaunimo centras – tai ne tik užimtumas, bet ir socialinių problemų sprendimas, - sakė didelę patirtį darbo su jaunimu turinti Inesa Bagdonienė. – Patiriantys smurtą, psichologinį spaudimą, atskirtį šeimoje, mokykloje, kenčiantys dėl įvairių priklausomybių gali drąsiai kreiptis į mane, aš suteiksiu kvalifikuotą pagalbą“.

Inesa kvietė viso rajono jaunimą ateiti į Atvirą jaunimo centrą su idėjomis, pasiūlymais, nes čia galės jas įgyvendinti ir susirasti bendraminčių. Nors jaunimo centras – atvira erdvė, kur kiekvienas gali susigalvoti sau mielos ir įdomios veiklos, tačiau taisyklių ir čia yra. Į jaunimo centrą nevalia ateiti apsvaigus nuo alkoholio, narkotikų ir kitokių kvaišalų, kaip ir kvaišintis vietoje. Jaunuoliai neretai nori išbandyti daug dalykų, ypač nepilnamečiai, tačiau tokias problemas taip pat čia stengiamasi spręsti, jokiu būdu nenustumti į šalį, kad neįsisenėtų.

Jaunimo centas įsikūręs nedidelėse, bet šiltose ir jaukiose patalpose. Susirinkę jaunuoliai mėgsta žiūrėti filmus, kuriuos po to visi ir aptaria, rengia orientacines varžybas, koncertus, žaidžia stalo žaidimus, planuojamas susitikimas su savanoriais iš Italijos. Vyksta bendradarbiavimas su Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija, Rytų Lietuvos krašto jaunimo organizacija „Arka“, PUC, Šaulių sąjunga.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis