Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1905
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18106
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94136
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Akordeonininkai parodė, ką išmoko per mokslo metus

2015 m. gegužės 27 d. trečiadienis, Nr.50 (1474)

Švenčionių Juliaus Siniaus ir Švenčionėlių meno mokyklose akordeono specialybę dėstanti mokytoja Jūratė Mažvilienė kiekvienus mokslo metus užbaigia visų mokinių bendru koncertu, į kurį susirenka mokinių tėveliai, artimieji, draugai. Šiemet akordeono specialybės abiejų mokyklų mokiniai kartu su mokytoja Jūrate Mažviliene pakvietė į mokslo metų pabaigos koncertą Švenčionėlių meno mokyklos salėje.

Pirmieji pasirodymus pradėjo mažiausieji, kurie atliko ne itin sudėtingus kūrinius, tačiau buvo pasirengę puikiai, pasirūpinę ne tik geru kūrinio atlikimu, bet ir tvarkinga šventine scenine apranga.

Vyresnieji koncerto metu atliko daug sudėtingesnius kūrinius – klasikos, estrados, bliuzo ir kitų žanrų. Iš pradžių solo, po to – duetais, o kai susėdo visi kartu su mokytoja Jūrate – vaizdas ir garsas buvo tiesiog nepakartojamas. Penkių akordeonininkų (kartu su mokytoja) ansamblis papuoštų bet kokią sceną ar renginį. Jų repertuaras platus ir įvairus, o kai kurie iš šių mokinių jau užgrūdinti sėkmingų pasirodymų Lietuvos ir užsienio konkursuose. Pavyzdžiui, pernai Italijoje J.Mažvilienės mokiniai Tomas, Dainė, Auksė ir Andrejus tarptautiniame akordeonininkų konkurse užėmė III vietą. Tačiau tai tikrai ne riba. Vaikai daug dirba, mėgsta savo instrumentą, o scenoje matyti, kad jie grodami patiria ir didžiulį malonumą. O kaip smagiai ir netikėtai nuskambėjo penkių akordeonininkų ansamblio atliekama Dolskio „Rugiagėlė“, sukėlusi salėje sėdėjusių žiūrovų ovacijų audrą.

Mokiniai ir jų tėveliai įdeda nemažai pastangų, kad galėtų groti gerai ir kasmet vis tobulėtų. Pavyzdžiui, Tomas Pupkevičius ir Dainė Rumbutytė į Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklą akordeono specialybės važinėja mokytis net iš Adutiškio. Nemažai kilometrų reikia įveikti. Tačiau visų Jūratės mokinių tėvai labai džiaugiasi ir yra nuoširdžiai dėkingi, kad ir mokytoja dirba neskaičiuodama darbo valandų, rūpinasi ne tik vaikų muzikiniu išsilavinimu, bet ir akiračiu, platesniu pasaulio pažinimu. Ji reikli, bet turi kažkokį slaptą raktelį nuo jaunimo širdžių, nes mokiniai ją tiesiog lipte aplipę – su noru eina į pamokas, groja namuose, dalyvauja įvairiuose renginiuose. Ji moka taikliai ir neįžeisdama pasakyti pastabas, nurodyti klaidas, patarti, kaip nuimti jaudulį ir scenos baimę. O kai muzikantas scenoje groja atsipalaidavęs ir su didžiuliu pasimėgavimu, žiūrovas jau nemato, kiek daug darbo buvo įdėta, o taip pat patiria klausymosi malonumą...

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis