Mes turime 157 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1249
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3972
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56260
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbiečiai išliko vieningi

2015 m. gegužės 23 d. šeštadienis, Nr.49 (1473)

Šią savaitę pirmą kartą po rinkimų vyko Darbo partijos Švenčionių skyriaus visuotinis susirinkimas. Dideliam nusivylimui tų, kurie jau tikėjosi, kad po nesėkmės rinkimuose skyrius sunyks, į susirinkimą atvyko labai daug narių – keliskart daugiau, negu laimėtojais save laikantys sugeba į rinkimų sąrašus surinkti, pasitelkdami net vilniečius.

Šioks toks nubyrėjimas, žinoma, yra, bet partijoje įvyko natūralus apsivalymas, kuo likę skyriuje partiečiai tik pasidžiaugė. Pasitraukė tikrai nedaug, tik tie, kurie buvo prisiplakę, siekdami naudos.

Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis pasidžiaugė, kad dauguma partijos narių atvyko, gerai nusiteikę, darbingi. Jis trumpai išsakė savo nuomonę apie susidariusią situaciją nevadindamas to pralaimėjimu, o tik pamoka. Visi 8 išrinkti tarybos nariai garbingai išlaikė visus išbandymus pervilioti, perpirkti ir pan. Visi išliko vieningi. Valdantieji lengvo gyvenimo nematys, turėdami tokią kompetentingą opoziciją, bet 100 dienų neliečiamumą naujai valdžiai opozicija suteiks.

Teisingumo dėlei reikia pripažinti, kad darbiečių oponentai liberalai painioja dvejus rinkimus – tarybos ir mero - ir klaidina visuomenę, skelbdamiesi rinkimų laimėtojais. Mero rinkimai buvo tiesioginiai, balsuojant už asmenis, ir partija šiuo atveju buvo antraeilis dalykas. Juos 600 balsų persvara laimėjo Rimantas Klipčius. Tai reiškia, kad atkovojus iš laimėtojo 300 rinkėjų, būtų buvę lygiosios. Viską lėmė tik 300 rinkėjų, galimas atsitiktinumas.

Tuo tarpu savivaldybės tarybos rinkimus neginčijamai laimėjo Darbo partija, gavusi 8 mandatus. Tiek mandatų neturi jokia kita partija. Po 5 mandatus gavo liberalai (Zuoko vadovaujamos partijos) ir lenkai, 4 valstiečiai, tik 2 mandatus - kiti liberalai (Masiulio) ir 1 - socialdemokratas. Mero rinkimus laimėjus Rimantui Klipčiui, liberalai gavo papildomai dar vieną mandatą ir turi 6. Ar gali kilti abejonių, kas laimėtojas? Tą patį matome ir suskaičiavę, kiek rinkėjų balsavo už kurią partiją. Bet politiniai turgeliai lėmė tai, ką šiandieną matome. Po kelis mandatus gavusios partijos susimetė į krūvą, ilgamečiai darbiečių partneriai lenkai išvertė kailius ir – pas liberalus. Taip susidarė valdančioji dauguma, nors ir su menka vieno balso persvara. Rinkimų laimėtojai liko opozicijoje – tokia situacija šalyje ne naujiena. Kėdainiuose Darbo partija laimėjo 13 mandatų iš 27, bet taip pat liko opozicijoje. Panašiai susiklostė situacija ir dar dalyje savivaldybių, bet darbiečiai nelinkę gręžiotis atgal. Planuoja tolesnę veiklą, ruošiasi partijos suvažiavimui, Seimo rinkimams.

„Šiais rinkimais gyvenimas nesibaigia, - kalbėjo skyriaus pirmininko pavaduotoja Raja Krupenina. - Politinei organizacijai tai visiškai natūrali situacija. Rinkėjų valia laimi tai viena, tai kita partija. Darbas opozicijoje bus nauja patirtis. Mūsų komanda stipri, neleisime valdžiai miegoti.“

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis