Mes turime 142 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:831
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3554
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55842
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skautai lankėsi Muziejų nakties renginiuose Kaune

2015 m. gegužės 23 d. šeštadienis, Nr.49 (1473)

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos skautų draugovės nariai tradiciškai suaktyvina veiklą pavasarį, ir pirmieji darbai prasideda nuo dalyvavimo švaros akcijose „Darom 2015“, švarinant Sirvėtos regioninio parko, Beržuvio ežero pakrantę, taip pat tvarkant Švenčionių seniūnijoje, šalia Cirkliškio kaimo reikšmingą mūsų krašto istorinį paveldo objektą – Labanoro mūšio partizanų kapus, kuriuose pokaryje NKVD slapta užkasė apie 84 Lietuvos partizanus, gimnazijos teritoriją. Tolimesnė veikla – tai mokomoji pažintinė, kurios metu vykome į Kauną dalyvauti Tarptautinės muziejų dienos renginiuose.

Šeštadienį pažintis su istoriniu Kaunu prasidėjo lankantis Kauno pilyje. Ekspozicijoje pristatyta Kauno pilies istorija nuo XIV a. iki šių dienų. Kūrėjai pasistengė, kad ekspozicija būtų įdomi tiek istorinių faktų ir autentiškų eksponatų ieškantiems lankytojams, tiek norintiems papramogauti - pastarieji stilizuotame pilies kalėjime savo kailiu galėjo išmėginti viduramžių grandines ar nusifotografuoti įkalinti prie „Gėdos stulpo“, XVI-XIX a. Vakarų Europoje naudoto bausti nusikaltėlius.

Aplankę senamiestį, pasigrožėję Rotuše - patraukėme link Laisvės alėjos, kurioje vyko septintoji „Gatvės muzikos diena“ Kaune. Neįprasta buvo matyti profesionalios, mėgėjiškos, įvairios instrumentinės, taip pat ir vokalinės muzikos bei šokio atlikėjų grupes iš įvairių Lietuvos miestų ir net užsienio šalių.

Tolimesnis maršrutas - Vytauto Didžiojo karo muziejus. Pasižvalgėme po muziejaus sales, susipažinome su istoriniais eksponatais bei ekspozicijomis, skirtomis atskirų amžių laikotarpiams. Laikas nenumaldomai greitai bėgo ir reikėjo skubėti aplankyti Aviacijos muziejų, kuriame įspūdinga aviacijos istorija, daug aviacijos technikos ir savo jėgas galėjome išbandyti skrydžių imituoklyje. Liko Kauno IX fortas, sutemus užlipome prie memorialo ir pasižvalgę vėlai vakare pajudėjome link namų. Pavargę, pilni gerų emocijų ir žinių grįžome namo. Dėkojame Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos administracijai už suteiktą galimybę nuvykti į Kauną ir sudalyvauti renginiuose Muziejų naktis 2015.

Muziejų naktis - kasmetiniai Tarptautinės muziejų dienos (gegužės 18 d.) renginiai inicijuojami Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM). Nuo 2005 m. rengiama tarptautinė muziejų bendruomenės akcija „Europos muziejų naktis“, į kurią įsijungė ir Lietuvos muziejai.

Šiais metais Nalšios muziejus pakvietė į renginius ir Švenčionių bendruomenę, pristatydamas parodas, jaunimo protų mūšį „Europietis“, koncertą bei ekskursiją „Naktis Nalšios muziejuje“ po muziejaus ekspozicijų sales.

Nadežda SPIRIDONOVIENĖ

 
Reklaminis skydelis