Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:640
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55651
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vairuotojams pagalbos kelyje dažniausiai prireikia dėl gedimų

2015 m. gegužės 23 d. šeštadienis, Nr.49 (1473)

Vieno dalyko vairavimo kursuose vairuotojų neišmoko kaip prašyti kelyje pagalbos ir ją suteikti. Pavyzdžiui, kai neužsiveda variklis, prakiuro padanga ar tenka tempti automobilį. Statistika rodo, kad beveik devyniais atvejais iš dešimties pagalbos kelyje prireikia būtent dėl panašių bėdų.

„Neseniai važiuojant autostrada Vilnius-Kaunas sprogo automobilio padanga. Ketinau pasikeisti, o paaiškėjo, kad raktas varžtams atsukti netinkamas.

 

Automobilis neseniai pirktas, nepatikrinau. Teko stabdyti pakeleivingus automobilius, bet, kaip tyčia, niekas nestojo, o metas buvo vėlus, temo, – pasakoja vairuotojas Vygintas. – Pradėjau nerimauti, kad teks čia užsibūti arba atseikėti pinigų techninės pagalbos tarnybai. Paniką stiprino ir mano išsigandę vaikai automobilyje. Laimei, pasisekė – sustojo policijos patruliai ir padėjo pasikeisti padangą“, – sako vairuotojas.

 

Privalomasis draudimas su pagalba kelyje

Panašiai sėkmę išmėginti per metus tenka daugeliui vairuotojų. Paklausinėjus pažįstamų, retas kuris per metus nėra susidūręs bent su viena situacija, kai prireikė pagalbos kelyje.

„Lietuvos draudimo“duomenimis, kas penkioliktam vairuotojui, galinčiam pasinaudoti pagalbos kelyje paslauga, jos prireikia.

„Vien sėkmės ne visada pakanka, reikia įgūdžių ir įrankių, o neretai vienintelė išeitis – speciali transportavimo priekaba.

Kita vertus, neprivalu būti visų galų meistru, sugebančiu ir padangą pasikeisti, ir automobilį užvesti. Reikia tiesiog užsitikrinti, kad prireikus tokia paslauga bus greitai ir profesionaliai suteikta“, –sakė „Lietuvos draudimo“skyriaus Švenčionyse vadovė Jelena Simonenko.

Pasak jos, visi vairuotojai, „Lietuvos draudime“apsidraudę metiniu privalomuoju draudimu, kartu gauna ir nemokamąpagalbos kelyje paslaugą.

 

Neteks būti visų galų meistru

„Pati net padangos pasikeisti nemokėčiau, todėl daug ramiau, kai turiu pagalbos garantiją. Apsidraudžiau, ir vos po poros savaičių statydama automobilį įmyniau sankabą, o ši taip ir liko. Paskambinau į „Lietuvos draudimą“, ir mažiau kaip per pusvalandį priekaba mano automobilį jau gabeno į autoservisą“, –sakė dviejų vaikų mama, vairuotoja Julija.

Pasak jos, nors sankabos remontas kainavo nepigiai, bent jau pavyko išvengti papildomų išlaidų už gabenimą į servisą.

Būtent nutempti automobilį dažniausiai ir prireikia klientams. Tokia paslauga suteikiama trimis atvejais išketurių. Dažniausiai taip nutinka dėl elektros sistemos gedimų, variklio ar sankabos problemų. Kas ketvirtam klientui paslaugą pavyksta suteikti vietoje – jei automobilio salone buvo užtrenkti rakteliai, baigėsi degalai, išsikrovė akumuliatorius arba pradurta padanga.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, jeigu nebūtų apsidraudę, šiemet pagalbos kelyje tarnybos iškvietimas vairuotojams būtų kainavęs vidutiniškai apie 87 eurus. Apsidraudusiesiems bendrovės metiniu privalomuoju vairuotojų draudimu pagalbos kelyje paslauga suteikiama nemokamai visą parą visus metus visoje Lietuvoje.

 

 

  • Devyniais atvejais išdešimties pagalbos kelyje tarnyba kviečiama dėl gedimųir tokiųbėdųkaip automobilio salone užtrenkti rakteliai ar pasibaigędegalai.
  • Tris išketuriųautomobiliųtenka transportuoti įservisą.
  • Vidutiniškai iškvietimas vairuotojams būtųkainavęs apie 87 eurus.
  • Pagalba kelyje nemokamai suteikiama vairuotojams, „Lietuvos draudime“apsidraudusiems metiniu privalomuoju draudimu.

 

 
Reklaminis skydelis