Mes turime 604 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3508
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28638
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75964
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Gladiatoriai“ kovėsi Švenčionių rajone

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis Nr.74 (1121)

Tikra sensacija buvo pirmosios 2010 metais mūsų rajone vykusios bekelės „4x4 gladiatoriai“ varžybos. Ir štai šių metų spalio 1 d. automobilių sporto mėgėjai vėl turėjo puikią progą pasigėrėti visureigių varžybomis. Pagrindinės varžybos šiais metais vyko netoli Matusonių kaimo, ūkininkui Raimundui Zukulai priklausančioje žemėje, bet pati pradžia ir varžybų startas buvo Švenčionyse. Į oficialų varžybų atidarymą keturračiu atvažiavęs Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, kreipdamasis į dalyvius, pasidžiaugė jau tradicinėmis tampančiomis bekelės varžybomis, kurios žiūrovams suteikia puikią progą įvertinti ekipažų meistriškumą ir komandinį darbą. Nes tik komandinis darnus darbas dažnai lemia sėkmę tokiose varžybose.

Varžybų dalyvius pasveikino ir LR Seimo narys Konstantas Ramelis, o LASF 4x4 komiteto pirmininkas Gediminas Grigaitis nepagailėjo nuoširdžių padėkos žodžių Švenčionių r. merui Vytautui Vigeliui už paramą rengiant bekelės varžybas Švenčionių rajone. Žinoma, varžybų sėkmę ir galimybę jas pamatyti žiūrovų būriui lėmė ir tai, kad visureigius į savo žemę įsileido ūkininkas Raimundas Zukula, tad žiūrovai iš tikrųjų pamatė daug efektingų vaizdų.

Šiais metais pirmą kartą su vyrais varžėsi ir moterų ekipažas iš Estijos, kurį sudarė kapitonė Maire Midni, narės Vivika Ader ir Teele Peets. Beje, iš Estijos buvo ir daugiausia ekipažų. Estai ir daugiausia apdovanojimų pelnė, ir ne tik šiose varžybose, bet ir galutinėje čempionato įskaitoje. Šį kartą varžybose mažiau buvo ekipažų nei įprasta iš Lietuvos. Dalyvavo ir du iš Švenčionių rajono. Nemažai ekipažų buvo iš Latvijos, du iš Rusijos, venas iš jų – net iš Maskvos.

Iš pradžių varžybų trasa atrodė lyg ir lengva, bet po kelių važiavimų dalyviams jau teko parodyti visą savo meistriškumą ir technikos galimybes išnaudoti. Vakare po varžybų Sarių ežero paplūdimyje vyko koncertas, o po jo – diskoteka. Spalio 2-osios rytą visi su nekantrumu laukė apdovanojimų. Dalyvių apdovanojime kartu su organizatoriais Gediminu Grigaičiu ir Audriumi Sutkumi dalyvavo ir Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis ir LR Seimo narys Konstantas Ramelis. TR1 klasėje bekelės varžybose „4x4 gladiatoriai“ pirmąją vietą laimėjo estų ekipažas Rene Derik ir Prit Kaselau. TR2 klasėje nugalėtojais tapo rusai Sergejus ir Ivanas Šihotarovai iš Kaliningrado srities. Klasėje TR3 nugalėjo latviai Vilnis ir Aigars Zeizos, OPEN klasėje varžėsi tik Latvijos ekipažai. I-II vietas pasidalino Janio Silinso su Arniu Pušsu ir Aigarso Mizgos su Alviu Reinšmitsu ekipažai. Ir tik ORIGINAL klasėje nugalėjo Lietuvos atstovai Ruslanas Bičerovas ir Robertas Sidorenka. Žiūrovų simpatijų prizas atiteko moterų ekipažui.

Visus nudžiugino Raimundo Zukulos pasakyti žodžiai, kad žemės ir pelkių jo plotuose užteks ir kitam kartui, o tai suteikia vilties, kad ir kitą kartą organizatoriai „4x4 gladiatoriai“ varžyboms pasirinks mūsų rajoną.

Algis JAKŠTAS