Mes turime 364 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4640
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20841
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96871
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Penktą kartą vyko Konstitucijos egzaminas

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis Nr.74 (1121)

Spalio 6 d. Lietuvos gyventojai penktą kartą turi galimybę patikrinti savo teisines žinias laikydami Konstitucijos egzaminą. Egzaminas tradiciškai vyksta ne tik mokyklose, savivaldybėse, bet ir kalėjimuose. Į egzamino klausimus galima buvo atsakyti ir internetu. Internetu Konstitucijos egzaminą galėjo laikyti ne tik Lietuvos piliečiai ir gyventojai, neturintys teisinio išsilavinimo, bet ir tokį išsilavinimą turintys arba jo siekiantys asmenys.

Šiais metais į egzaminą užsiregistravo visos 60 savivaldybių, o mokyklų skaičius, palyginti su pernai, išaugo. Organizatorių duomenimis, dalyvauja per 340 mokyklų, kuriose egzaminą laikė daugiau kaip 30 tūkst. mokinių ir apie 600 mokytojų.

Konstitucijos egzamino dalyviai suskirstyti į amžiaus grupes, kurios sprendžia skirtingas užduotis. Jauniausiems dalyviams, 1-4 klasių mokiniams, pateiktos kūrybinės užduotys.

Egzaminas vyksta dviem etapais. Pirmajame etape reikėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateks dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 klausimus. Antrame etape, kuris numatomas spalio 18-ąją dieną, bus 19 uždarų ir vienas atviras klausimas.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vyr. specialistė Eglė Bainauskaitė sakė, kad šiemet Švenčionių viešojoje bibliotekoje Konstitucijos egzaminą laikė 20 dalyvių: du mokiniai, 3 turintys teisinį išsilavinimą ir 15 neturinčių teisinio išsilavinimo. Šiemet Konstitucijos egzamine žinias tikrinti užsiregistravo mažiau dalyvių negu pernai (pernai buvo 40). Pasak E.Bainauskaitės, negalėjo dalyvauti tarybos nariai, nes kaip tik spalio 6 d. vyko Švenčionių rajono savivaldybės tarybos posėdis.

Į kitą etapą pateko 1 teisininkas ir 5 ne teisininkai.

Konstitucijos egzaminas vyko ir kai kuriose rajono mokyklose: Pabradės „Ryto“, Švenčionių Z.Žemaičio ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijose. Gausiausiais būrys dalyvių – Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje – 79 mokiniai ir 5 suaugusieji, Z.Žemaičio gimnazijoje – 15 ketvirtųjų klasių mokinių.

Irena POŽĖLIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis