Mes turime 551 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11416
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99575
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių krašto autorių skaitymai

2015 m. balandžio 29 d. trečiadienis, Nr.43 (1467)

Lietuvos bibliotekininkų draugija šių metų balandžio 23-29 d. skelbia 15-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Jos tema – „Biblioteka: informacija ir žinios kiekvienam“. Šiandien biblioteka – tai laisvė rasti informaciją, kad ir kur būtum, tai galimybė prieiti prie milžiniškų mokslinės informacijos duomenų saugyklų, prie unikalių skaitmeninio kultūros paveldo archyvų.

Šiandien bibliotekose lankosi vis daugiau jaunimo. Ne išimtis ir Pabradės jaunuomenė. Balandžio 24 dieną miesto bibliotekos skaitykloje įvyko Švenčionių krašto poetų ir literatų kūrybos garsiniai skaitymai. Dalyvavo būrys mokinių iš „Žeimenos“ gimnazijos, kurie skaitė A.Jakšto, A.Cimbolaičio, V.Dicevičiaus, Z.Vilkavickaitės ir kitų kūrėjų eiles. Meilė, gamtos grožis, Tėvynė, Žeimena, asmeniniai išgyvenimai – pagrindiniai šių mūsų kraštiečių poetų eilių motyvai. Susirinkusieji šypsojosi klausydamiesi septintoko Jevgenijaus Džafarovo skaitomo nuotaikingo A.Cimbolaičio eilėraščio „Katinas, nemokantis plaukti“. O Tomaš Šukelovič visus sužavėjo atskleidęs graudžią ir rudenišką A.Jakšto kūrinio „Išlyta tyla“ nuotaiką. Kartu su mokiniais eilėraščių klausėsi ir jų lietuvių kalbos mokytojos Rima Kaušinienė ir Jolanta Zenkienė.

Bibliotekos vedėja Gražina Dargytė renginio dalyviams papasakojo apie bibliotekos darbą ir pasiūlė apžiūrėti skaitykloje veikiančią parodą „Lietuvių etninė kultūra“. Įdomu buvo pasiklausyti Adutiškio apylinkių ir Švenčionių krašto tarmėmis skaitomų tekstų, kuriuos pristatė bibliotekininkė G.Dargytė ir mokytoja R.Kaušinienė. Baigdama renginį bibliotekos vedėja G.Dargytė pabrėžė, jog 2016-ieji Lietuvoje – bibliotekų metai. Taigi prasideda nauja šių kultūros įstaigų era.

Rima KAUŠINIENĖ