Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1375
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4768
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52094
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Išvyka į Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadą

2015 m. balandžio 29 d. trečiadienis, Nr.43 (1467)

Balandžio 10 dieną grupelė Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinių su anglų kalbos mokytoja Diana Galatiltiene išvyko į Amerikos ambasadą. Kelionės tikslas buvo pamatyti ambasadą, pabendrauti su ten dirbančiais žmonėmis ir peržiūrėti bei aptarti filmą.

Belaukdami filmo pradžios kaip tikri ambasados darbuotojai galėjome pasivaikščioti salėje, apžiūrėti ant sienų kabančias nuotraukas, išėję į balkoną stebėti kiemą bei pasigėrėti pavasarėjančia gamta.

Lietuvos edukologijos universitete dirbanti amerikietė Dr. Teri McCarthy, renginio moderatorė, savo įžanginėje kalboje pasveikino mūsų gimnazijos mokinius ir pasakė, kad esame pirmieji Lietuvos mokiniai, kurie lankosi JAV ambasadoje.

Pagal rašytojo Maiklo Leviso knygą pastatyta drama „The blind side“ („Nematoma pusė“) pasakoja apie be pastogės likusį jauną tamsiaodį jaunuolį, kuris pateko į pasiturinčią amerikiečių šeimą. Jaunuolio gyvenimas iš esmės pasikeitė ir jis atrado naujų galimybių. Žaisdamas Amerikos studentų futbolo komandoje jis tobulėjo ir tapo geidžiamas daugelio populiarių klubų. Drama pamokė patikėti sėkme, tapti geresniais. Taip pat šis filmas puikiai tiko diskusijai. Susirinkusieji anglistai puikiai aptarė filmą, buvo gvildenti klausimai: Ar kiekvienoje šalyje įmanoma tokia situacija ir yra tokių žmonių? Ar daugelis iš žiūrėjusių priglaustų svetimą jaunuolį? Jei jaunuoliui nebūtų padėjusi šeima, ar jam būtų nusišypsojusi tokia sėkmė? Nuomonių buvo daug ir jos išsiskyrė, tačiau daugelis pritarė tam, kad kiekvienoje šalyje atsirastų tokių žmonių.

Ši išvyka buvo galimybė suvokti, kas yra tikrosios vertybės.

Julija BUROKAITĖ

Diana GALATILTIENĖ