Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4716
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14903
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90933
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Didės MMA

2015 m. balandžio 25 d. šeštadienis, Nr.42 (1466)

Pritarė MMA didinimui

Trišalės tarybos posėdyje socialiniai partneriai sutarė dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo 25 eurais nuo 2015 m. liepos 1 d. Susitikimo dalyviai taip pat pritarė darbo grupės dėl MMA didinimo siūlymui nuo šiol MMA keitimą sieti su ekonominiais rodikliais.

Darbo grupėje dalyvavę profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai sutarė, kad MMA keitimas turėtų būti siejamas su penkiais pagrindiniais kintamaisiais: vidutinio darbo užmokesčio kitimas, darbo našumo kitimas, vidutinis metinis suderinto vartotojų kainų indekso pokytis, BVP augimas, vidutinis metinis nedarbo lygis. Tai pat bus atsižvelgiama į kitus aspektus, tokius kaip tarptautiniai įsipareigojimai, skurdo lygis, palyginimas su kaimynais.

Prognozuojama, MMA kasmet galėtų didėti 5-10 proc.

 

 

Siūlo nuo liepos didinti pensijas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė ir pateikė derinti suinteresuotoms institucijoms siūlymą nuo liepos 1 d. didinti pensijas.

Valstybinę socialinio draudimo bazinę pensiją siūloma padidinti 3 eurais (nuo 105 iki 108), einamųjų 2015 metų draudžiamąsias pajamas – taip pat 3 eurais (nuo 431 iki 434) bei nustatyti naują maksimalios valstybinės socialinio draudimo neperskaičiuotos pensijos dydį, kuris siektų 236 eurus (šiuo metu patvirtintas dydis – 229 eurai).

Dėl siūlomo bazinės pensijos ir draudžiamųjų pajamų padidinimo vidutinė senatvės pensija, paskirta turint būtinąjį stažą, padidėtų apie 4,79 euro (16,54 Lt). Kiekvienu atveju pensijos didėtų individualiai, atsižvelgiant į asmens įgytą stažą ir iki pensijos skyrimo turėtas draudžiamąsias pajamas.

 
Reklaminis skydelis