Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:53
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25183
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72509
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradėje atidarytas stadionas su dirbtine danga

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis Nr.74 (1121)

Ketvirtadienį vyko Pabradės „Ryto“ gimnazijos naujai įrengto stadiono su dirbtine danga atidarymas. Ta proga belaukiant svečių buvo surengtos pirmosios futbolo rungtynės. Naująją dangą pirmieji išbandė Švenčionių dienos centro vaikai.

Po varžybų į aikštelę išėjo gimnazijos vadovė, statybininkai ir svečiai. Sveikinimo žodį sakęs rajono meras Vytautas Vigelis džiaugėsi prasminga savivaldybės investicija – Pabradės jaunimas turės puikias sąlygas sportuoti. Pabradė – futbolininkų miestas, tad meras išreiškė viltį, jog suaugusieji sportininkai suras bendrą kalbą su gimnazijos vadovybe ir galės pasinaudoti šia puikia aikštele. Ir meras, ir vėliau kalbėjusi gimnazijos direktorė Laima Markauskienė kreipėsi į jaunimą prašydami saugoti šį visom prasmėm brangų turtą.

Aikštelė įrengta bendromis rajono savivaldybės ir Kūno kultūros departamento jėgomis. Kūno kultūros departamentas nemokamai davė dirbtinę aikštelės dangą, kurios kaina per 80 tūkst. Lt, o savivaldybė įrengė aikštelės pagrindą ir aplinką, o tai kainavo dar daugiau – 100 tūkst. Lt. UAB „Fortera“, kurios darbu užsakovai labai patenkinti, vadovas Egidijus Kriščiūnas sakė, kad pagrindo įrengimas labai svarbus ir nulemia dangos paklojimo kokybę bei ilgaamžiškumą. Neatsitiktinai jo kaina didesnė negu dangos. Aikštelė aptverta tvirta tvora, už kurios patogu stebėti varžybas, įrengtas apšvietimas – galima sportuoti net sutemus.

Svariai prisidėjusiam prie „Ryto“ gimnazijos universalios sporto aikštelės įrengimo Kūno kultūros departamentui tai jau 64 aikštelė. Kasmet pagal projektą jis pateikia dirbtinę dangą maždaug 12 aikštelių.