Mes turime 408 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2876
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19077
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95107
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskui būsimąjį merą velkasi skolų ir melo uodega

2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis, Nr.29 (1462)

Dar nė nepradėjęs eiti pareigų tiesiogiai išrinktas ir po savaitės turintis duoti priesaiką būsimasis meras Rimantas Klipčius priverstas aiškintis dėl savo ir savo tėvo skolų. Jis sako, bent dalį jų jau yra grąžinęs, tuo tarpu skolas grąžinti reikalaujančios bendrovės tai neigia. Melas lenda kaip yla iš maišo – LNK žinių reportaže iki šiol besivadinęs ūkininku Rimantas Klipčius prisižadėjo iki kadencijos pradžios atiduoti skolas ir pradėti meru dirbti atsiskaitęs su visais. Praėjus vos keliolikai dienų jis jau prakalbo kitaip: sakė labai stengiasi, bet atiduoti neišeina, laukia ūkininko išmokų. Daug kam ši frazė jau turėtų būti pažįstama iš senų laikų... Kaip ir dar viena: „Tu ką, pinigų neturi, jeigu varinėji grąžinti tūkstantį?“ Padvelkė senais laikais?

Būsimasis meras vėl žada, kad iki pirmojo Švenčionių tarybos posėdžio balandžio 18 dieną finansiniai reikalai bus sutvarkyti. Jeigu Klipčių kreditoriai sulauktų stebuklo, gal atsirastų precedentas visus skolininkus rinkti merais?

Bendrovės „Lytagra“ vadovas Adomas Balsys prieš rinkimus buvo įspėjęs rajono rinkėjus dėl prasiskolinusio kandidato į merus Rimanto Klipčiaus ir išsakęs abejones, ar savo ūkyje nesusitvarkęs ir didžiulių skolų negrąžinantis daugeliui juridinių ir fizinių asmenų žmogus bus tinkamas valdyti visą rajoną. Tuoj po mero rinkimų II turo LNK žinios, o po kurio laiko ir vienas didžiausių interneto portalų „15 minučių“ vėl priminė besirengiančių valdyti rajoną Klipčių milijonines skolas. Kaip teigia bendrovės „Lytagra“ atstovai, abu Klipčiai – būsimasis meras ir tėvas, prieš pat mero rinkimus pasižadėjęs atsisakyti tarybos nario mandato ir pasitraukti iš politikos, užleisdamas vietą jauniems, ūkininkavo kartu, tad ir jų skolas sunku atskirti. Abu Klipčiai bendrovei skolingi 50 tūkst. eurų. Kaip rašo portalas „15 minučių“, dalį skolos įmonė yra atgavusi – sumokėta 1250 eurų, tačiau likę dar daugiau nei 48 tūkst. eurų. Būsimasis meras vėl meluoja, kad jis „Lytagrai“ nebuvo skolingas. Mažiau, negu tėvas, bet tikrai buvo – maždaug tokią sumą, kokią buvo skolingas jaunasis Klipčius, ir atgavo bendrovė.

Vienos įmonės vadovas, prieš rinkimus išgirdęs pažadą, kad jam beveik 50 tūkst. eurų skolą politikas grąžins iki balandžio 1-osios, pelnytai atšventė Melagių dieną...

Be jau žinomų milijoninių skolų, išlenda vis naujų. Portalas „15 minučių“ išsiaiškino, kad ne vieną tūkstantį eurų naujasis meras skolingas viešajai įstaigai „Ekoagros“. Metinį sertifikavimo mokestį dar tik už 2011-2012 metus įstaiga išsireikalavo per antstolius, byla dėl 2013-ųjų skolos tebėra nagrinėjama Kauno apylinkės teisme, dėl 2014 metų mokesčio irgi ketinama kreiptis į antstolius.

Be priteistų ir antstolių išieškomų didžiulių skolų, iš metinės deklaracijos matosi, kad dar prisideda 328,8 tūkst. Lt (95,2 tūkst. eurų) paskola.

Parengta pagal respublikinės žiniasklaidos priemonių inf.

 
Reklaminis skydelis