Mes turime 438 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4026
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29156
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76482
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Aukso paukštė“ nusileido Pavoverėje

2015 m. kovo 25 d., trečiadienis, Nr.25 (1458)

Per visą Lietuvos liaudies kultūros centro įsteigto apdovanojimo „Aukso paukštė“ gyvavimo laikotarpį jau penktoji nutūpė Švenčionių rajone. Šį kartą ją parskraidino Pabradės kultūros centro Pavoverės filialo varinių dūdų orkestras, vadovaujamas Bronislovo Vilimo. Beje, tai jau antras „Aukso paukštės“ apdovanojimas, kuriuo apdovanotas šio vadovo vadovaujamas kolektyvas. Prieš kurį laiką „Aukso paukštės“ apdovanojimu buvo apdovanotas Pabradės kultūros centro fanfarinis dūdų orkestras. Šį apdovanojimą yra pelnę šie rajono kolektyvai: Lazdinių-Adutiškio folkloro ansamblis, Švenčionių kultūros centro ansamblis „Aukštaitija“ ir Pabradės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis. Bet grįžkime į 2015 ir pasidžiaukime Pavoverės varinių dūdų orkestro sėkme.

Per palyginus trumpą kūrybos laikotarpį, orkestras groja nuo 2010, šis kolektyvas pasiekė labai daug: Lietuvos orkestrų čempionatuose iškovoti Grand Prix, dalyvauta respublikinėje moksleivių dainų šventėje, įvairiuose konkursuose ir šventėse. Visa tai ir lėmė, kad kolektyvui buvo skirtas „Aukso paukštės“ apdovanojimas nominacijoje „Ryškiausia Lietuvos žvaigždė“ pučiamųjų instrumentinių orkestrų kategorijoje. „Aukso paukštė“ Pabradės kultūros centro Pavoverės filialo varinių dūdų orkestrui įteikta buvo kovo 10 d. Kaip jau rašėme, gražioje šventėje dalyvavo ir kolektyvą sveikino LR Seimo narys, kultūros ministras Šarūnas Birutis, LR Seimo narys Petras Čimbaras, Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa ir kiti.

Kad apdovanojimą kolektyvas gavo ne veltui, buvo galima įsitikinti ir vakarop metu, pasiklausius orkestro atliktų kūrinių ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos salę užpildžiusių žiūrovų reakcijos bei plojimų. Žinoma, gauti apdovanojimai visada paglosto savimeilę, bet ir kelia aukštesnius reikalavimus. Tačiau Bronislovo Vilimo vadovaujamiems kolektyvams tai lengvai įveikiama užduotis, nes savo entuziazmu, meile muzikai, jis uždega ir kolektyvo narius.

Algis JAKŠTAS