Mes turime 242 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1188
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17389
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93419
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagerbta Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signatarė Kazimira Prunskienė

2015 m. kovo 18 d., trečiadienis, Nr.20 (1456)

Prieš 25 metus pavasariškai gražią kovo 11 dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės Atstatymo Aktą. Praėjo ketvirtis amžiaus nuo tos įsimintinos dienos. Per tuos 25 metus buvo pilna įvykių, išbandymų, Lietuva tapo ES ir NATO nare. Žinoma, ne visos svajonės išsipildė. Nemažai jaunų žmonių išvažiavo laimės ieškoti į užsienį ir tokių gana daug, bet mes nestovime vietoje, o žingsnis po žingsnio einame pirmyn.

Ne tik Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatare, bet ir pirmąja nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos Vyriausybės Ministre Pirmininke buvo mūsų kraštietė Kazimira Prunskienė, kurią pasaulio žiniasklaida tuomet vadino Gintarine ledi. Bet spręsdama Lietuvai tuomet iškilusius išbandymus, vienas jų – blokada, profesorė Kazimira Prunskienė parodė geležinę stiprybę. Stiprybės kovojant su liga profesorei Kazimirai Prunskienei reikia ir dabar. Bet nepaisant ligos kovo 11 dieną ji dalyvavo šv. Mišiose Kaltanėnų Švč. Mergelės Marijos Angeliškosios bažnyčioje, kurias parapijos klebonas Jeronimas Petrikas aukojo jai pagerbti ir kad su Dievo pagalba profesorė Kazimira Prunskienė greičiau pasveiktų. Ne tik buvo aukotos šv. Mišios, kalbamos maldos, bet kaltanėniškiai, Lietuvos liaudies partijos nariai ir vicemerė Raja Krupenina gerbiamąją Kazimirą Prunskienę pasveikino su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiu. Visi linkėjo Akto signatarei sveikatos, jos Kazimirai Prunskienei šiuo metu reikia labiausiai. Už visus sveikinimus nuoširdžiai dėkojo jos sūnus Vaidotas Prunskus.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis