Mes turime 371 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1869
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18070
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94100
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Akcija „Lietuvai ir man“ – ir Švenčionių pasienio užkardoje

2015 m. kovo 7 d., šeštadienis, Nr.18 (1454)

Į Lietuvos mokinių ir studentų akciją „Lietuvai ir man“, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui, įsijungė ir Švenčionių rajono mokymo įstaigos. Pagrindinis šios akcijos, kurią palaiko Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, akcentas – iš trijų spalvų: geltonos, žalios ir raudonos, siūlų nupintos draugystės apyrankės. Ir nors finalinis veiksmas vyks Vilniuje, kur Nacionalinėje dailės galerijoje nupintos apyrankės papuoš paruoštą Gediminaičių stulpų konstrukciją, bet nupintomis apyrankėmis raginama dalintis ir su kitais.

Kovo 4 d. ryte Švenčionių vidurinės mokyklos mokinių būrelis su mokytojomis atvyko į Švenčionių pasienio užkardą ir pasieniečių pamainai, vykstančiai į Lietuvos valstybinės sienos apsaugą, užrišo pačių rankomis nupintas trispalves draugystės apyrankes. Tuo tarsi įpareigojo pasieniečius dar akyliau ir budriau saugoti Lietuvą, taip pat ir visus mus.

Už gražią akciją mokiniams ir pedagogams nuoširdų padėkos žodį tarė Švenčionių užkardos vadas Algirdas Andrulionis. Taip į akciją „Lietuvai ir man“ įsijungė ir Ignalinos rinktinės Švenčionių užkarda.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis