Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6449
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28336
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72319
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Geriausias poilsis – treniruotės

2015 m. vasario 27 d., penktadienis, Nr.16 (1452)

Tuo įsitikinusi pabradiškė ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė (treneris Viktoras Meškauskas), ką tik pasibaigusiame Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate pagerinusi Lietuvos 18-mečių bei 19-mečių rekordus ir užėmusi I vietą. Lengvaatletė 3000 m nužingsniavo per 13 min. 21,4 sek. Klaipėdoje vykęs čempionatas – paskutinės žiemos sezono varžybos, kuriose buvo galima įvykdyti kovos 6-8 dienomis Čekijoje vyksiančio Europos čempionato normatyvus. VšĮ „Kauno maratono klubas“ geriausiai pasirodžiusiam jaunajam sportininkui įsteigė 250 eurų prizą, kuris, kaip ir LLAF taurės varžybose, atiteko sportinio ėjimo meistrei pabradiškei Živilei Vaiciukevičiūtei. Be to, mergina yra ir Lietuvos olimpinės rinktinės pamainos grupėje.

Prizines vietas dar užėmė: Darius Aučyna – 1 vieta trišuolio rungtyje (15.64, treneriai A.Tolstiks, K.Šapka, V.Nekrašas); Inga Mastianica – 2 vieta 3000 m sportinio ėjimo rungtyje (13:45.92, treneris V.Meškauskas); Paulius Svarauskas – 2 vieta trišuolio rungtyje (14.89, treneriai K.Šapka, V.Nekrašas); Monika Vaiciukevičiūtė – 3 vieta 3000 m sportinio ėjimo rungtyje (14:03.94, treneris V.Meškauskas); Genadij Kozlovskij – 3 vieta 5000 m sportinio ėjimo rungtyje (19:42.10, treneris V.Meškauskas). Švenčionių rajono komanda Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate rajonų komandų grupėje užėmė pirmą vietą.

Ėjikų treneris Viktoras Meškauskas sakė, kad prieš Lietuvos čempionatą su grupe savo treniruojamų sportininkų buvo treniruočių stovykloje Ispanijoje, po savaitės – vyksta į Kirgiziją. O tada vyks atrankos į Europos, Pasaulio čempionatus. Kadangi V.Meškausko treniruojami sportininkai yra pasiekę aukštų rezultatų, jų sportines stovyklas iš dalies finansuoja Lietuvos olimpinis komitetas, federacija, klubas ir savivaldybė. Treneris džiaugėsi, kad sportininkai visada sulaukia geranoriško Švenčionių r. savivaldybės palaikymo, o kuo geresni mūsų sportininkų rezultatai, tuo garsiau ir plačiau girdimas ir Švenčionių rajono vardas.

Įvairiose lengvosios atletikos varžybose ne kartą ant aukščiausiųjų apdovanojimų pakylos stovėjusios trys seserys Gintarė, Živilė ir Monika Vaiciukevičiūtės sakė, kad treneris Viktoras Meškauskas pakvietė jas lankyti sportinio ėjimo pratybas. Be to, Pabradėje didelio pasirinkimo ir nėra. Tačiau pradėjusios sportuoti ir greitai pasiekusios sėkmę, merginos užsidegė sportiniu ėjimu. Ir dabar joms visoms treniruotės – geriausias poilsis. Tą patį galima pasakyti ir apie kitus Viktoro mokinius. Treneris sakė, kad jiems viskas prieš akis, nes gerais ėjikais greitai netampama. Reikalingas ilgas ir kruopštus darbas, o seserys Vaiciukevičiūtės, kaip ir daugelis kitų Viktoro mokinių, darbštūs, pareigingi, talentingi, turintys tikslą ir jų siekiantys. Jis labai džiaugiasi, kad Pabradėje prigijo sportinis ėjimas, kad į grupes ateina vis naujų vaikų. Pastaruoju metu V.Meškausko grupėse treniruojasi apie 30 įvairaus amžiaus ėjikų, pradedant nuo pačių mažiausiųjų – 8-9 metų. Kai su vaikais ir jaunimu dirba toks patyręs ir savo darbui atsidavęs treneris, Pabradės ėjikai tapo vieni stipriausių Lietuvoje.

Treneris Viktoras Meškauskas – įžymus lengvaatletis, Barselonos olimpinių žaidynių dalyvis, daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas. Jam iki šiol priklauso Lietuvos 30 m distancijos rekordas, pasiektas 1991 metais, taip pat keli jaunimo grupių atskirų distancijų rekordai. Todėl jis puikiai supranta, koks svarbus augančiam sportininkui subalansuotas krūvis, teisingai sudėliotos treniruotės, motyvacija, šeimos ir draugų palaikymas. Juk talentui sunku atsikleisti, jeigu yra netinkama aplinka, neteisingas paties požiūris. Be to, treneris visada pataria sportuojantiems nepamiršti ir išsilavinimo, kuris bus reikalingas baigus sportininko karjerą arba norint tapti treneriu.

Pasak Viktoro, trenerio vaidmuo – padėti, patarti, paaiškinti teoriškai, o dirbti ir siekti turi pats sportininkas. Daug kas priklauso nuo trenerio, sugebančio pritraukti vaikus į treniruotes. Kažkada sutikęs charizmatišką trenerį, kuris įskiepijo meilę sportiniam ėjimui, tapusiam gyvenimo dalimi, ir pats siekia tokiu būti. Tai jam puikiai sekasi. Kuo ilgiau dirba, tuo labiau populiarėja Pabradėje sportinis ėjimas, o jis pats vis tvirčiau puoselėja sumanymą įkurti sporto centrą, kur gyventi, mokytis, sportuoti galėtų vaikai ir jaunimas iš aplinkinių kaimų ir atokių vietovių. Juk sportas turėtų būti prieinamas ne tik mieste gyvenantiems. O kuo daugiau bus sportuojančių, tuo didesnė tikimybė, kad tarp jų bus talentų. „Gal ir dabar kur nors tolimame kaime laksto olimpinis čempionas, tačiau jo niekas nesurado, - sako Viktoras Meškauskas, turintis tikslą pasiekti, kad kuo daugiau vaikų ir jaunimo galėtų sportuoti.

Irena POŽĖLIENĖ