Mes turime 418 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4065
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14252
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90282
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dalia Smagurauskaitė Knygų mugėje pristatė savo knygą

2015 m. vasario 27 d., penktadienis, Nr.16 (1452)

Šeštadienį teko lankytis Vilniuje vykusioje Knygų mugėje. Jau tai, kad sunku buvo surasti vietą automobiliui priparkuoti, kiek žmonių buvo Litexpo rūmuose ir kokios eilės buvo prie autografus dalinančių knygų autorių, paneigė vis dažniau peršamą mintį, kad tradicinė knyga jau tampa atgyvena, kad žmonės daugiau skaito virtualioje erdvėje esančias knygas. Juk kai savo akimis pamatai tokį vaizdą, supranti, kad lietuviai ir automobilių turi daug, ir knygas skaito. Nemažai autografų knygų mugėje išdalino ir švenčionėliškė Dalia Smagurauskaitė, pristačiusi leidyklos „Aukso pieva“ išleistą knygą „Toskana. Florencija: magiška žemė“.

Daug žmonių susirinko ir į konferenciją, skirtą šios knygos pristatymui. Konferencijoje dalyvavo knygos autorė Dalia Smagurauskaitė, Italijos ambasadorius Lietuvoje J.E.Stefano Taliani de Marchio, Vilniaus universiteto dėstytojas M.Bonda. Į konferenciją vedusio Richardo Jonaičio ir žiūrovų klausimus teko atsakyti visiems konferencijos dalyviams, o klausimų buvo įvairių: ir apie Italiją, ir apie Toskaną, ir, žinoma, Florenciją. Tiek Italijos ambasadorius J.E. Stefano Taliani de Marchio, tiek Vilniaus universiteto dėstytojas M.Bonda negailėjo pagyrų Daliai Smagurauskaitei už naują, savitą požiūrį į vieną nuostabiausių Italijos regionų Toskaną ir renesanso lopšį Florenciją.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis