Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3054
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13241
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89271
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įjungtas Švenčionėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčios apšvietimas

2015 m. vasario 27 d., penktadienis, Nr.16 (1452)

„Tebūnie šviesa“, - šiais Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos klebono Raimundo Macidulsko žodžiais ir norėčiau pradėti trumpą pasakojimą apie Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčios išorinio apšvietimo įjungimą.

„Tebūnie šviesa“, - baigiantis šv. Mišioms pirmadienį, vasario 23 dieną, dėkodamas Švenčionių r. merui Vytautui Vigeliui ir rajono tarybos nariams už supratimą ir paramą įrengiant bažnyčios išorinį apšvietimą, sakė parapijos klebonas Raimundas Macidulskas. Tie žodžiai buvo ne veltui pasakyti, nes, kai buvo įjungtas apšvietimas, bažnyčia tapo dar didingesnė, šventiškesnė. Šviesa tarsi pakylėjo ją į dangų. Gali būti tikintis ar netikintis, bet maldos namai visada traukia dėmesį, o iki šiol skendėjusi tamsoje Švenčionėlių bažnyčia atrodė gana niūrokai, bet dabar prožektorių šviesoje ji tapo didingesnė. Tą jau spėjo pastebėti ne vienas švenčionėliškis, nes apšviesta bažnyčia matyti beveik iš visų Švenčionėlių vietų.

„Tebūnie šviesa“, - nuo šiol tai tarsi kodinis žodis, po kurio ištarimo sušvinta Švenčionėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčia. Kaip sakė savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius, bažnyčiai apšviesti įrengta 15 itališkų šviestuvų. Konkursą laimėjo ir apšvietimą įrengė UAB „Etis“, kurios vadovas Edvardas Gaidamavičius.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis