Mes turime 195 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1135
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11322
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87352
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Tele2“ 4G ryšys jau veikia Švenčionėliuose

2015 m. vasario 21 d., šeštadienis, Nr.14 (1450)

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ 4G ryšys pasiekiamas 65 proc. Lietuvos teritorijos ir yra prieinamas dviem trečdaliams gyventojų. Dėl to mobilusis internetas telefonuose veiks dar sparčiau ir patikimiau.

Šiuo metu Lietuvoje yra beveik 250 „Tele2“ 4G ryšio bazinių stočių. Naujos kartos sparčiu mobiliuoju internetu jau galima naudotis ir Švenčionėliuose.

 

Dar daugiau spartos be papildomų išlaidų

Iki 2015 m. pabaigos 4G ryšiu galės naudotis 90 proc. gyventojų. Jis apims 75 proc. Lietuvos teritorijos.

Didesnė interneto sparta klientams papildomai nieko nekainuos.

„Priklausomai nuo vietovės klientai šiandien gali pasiekti 20-100 megabitų per sekundę greitį. Nauda jaučiama iškart – internetas veikia greičiau ir sklandžiau. Pavyzdžiui, be trukdžių galite klausytis muzikos internete, realiu laiku internete žiūrėti vaizdo įrašus „Youtube“, dalintis informacija ir sklandžiau organizuoti tele ar video konferencijas. 4G atneša daugiau galimybių tiek dirbantiems, tiek pramogaujantiems“, – pasakojo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Pasak jo, tinklo specialistai nuolat stebi tinklo talpumus ir, priklausomai nuo naudotojų skaičiaus ir duomenų suvartojimo, praplečia bazinių stočių resursus.

„Lyginant su naudojimusi „wi-fi“ ryšiu, vienas iš esminių 4G privalumų yra daug platesnis ir vientisas (t.y. vieno operatoriaus) padengimas. Namie turėdami „wi-fi“ ryšį, vasarą išėję dirbti į kiemą galite jo ir nebepasiekti, o 4G galėsite naudoti taip, lyg būtumėte kambaryje. 4G ryšio patrauklumą didina ir konkurencinga kaina – tęsime savo pažadą išlaikyti geras kainas klientams“, – sakė P. Masiulis.

 

Ką būtina žinoti

Telefonus ir planšetinius kompiuterius, kurie palaiko 4G ryšį, dabar turi maždaug 10 proc. „Tele2“ klientų, ir tokių telefonų nuolat daugėja.

Šie įrenginiai palaiko „Tele2“ 4G ryšiui naudojamus radijo dažnius – 800 MHz (didžiausias ir geriausias padengimas mieste bei užmiestyje); 1800 MHz ir 2600 MHz (dabar šie dažniai naudojami didžiuosiuose miestuose).

Keli žingsniai, reikalingi norint naudotis 4G LTE mobiliuoju internetu, yra tokie:

· Pasitikrinti, ar naudojamas įrenginys palaiko šį ryšį. Tokių telefonų rinkoje sparčiai daugėja ir jų kainos mažėja. „Tele2“ savo interneto svetainėje prie visų parduodamų telefonų nurodo, ar jie pritaikyti 4G.

· Telefone turi veikti atnaujinta programinė įranga – ją galima atnaujinti vadovaujantis instrukcijomis įrenginio nustatymuose.

· Telefone turėtų būti naujos kartos SIM kortelė (USIM), pritaikyta 4G ryšiui. Jas „Tele2“ visiems klientams išduoda daugiau nei metus, tad jei kortelė keista neseniai, ji bus tinkama.

· Jei kortelė yra senesnė, ją galima nemokamai pasikeisti bet kuriame „Tele2“ salone.

· Telefono nustatymuose reikia įjungti 4G LTE ryšį (ang. „enable“).

· Jei viskas gerai, telefone prie ryšio stiprumo indikatoriaus atsiras užrašas TELE2 4G arba LTE.

· Jei įsitikinus, kad telefonas, SIM kortelė ir nustatymai yra tinkami, 4G dar neveikia, verta įrenginį perkrauti.

· Ten, kur 4G ryšys dar neveikia, telefonas automatiškai pasinaudos 3G ryšiu.

 

Pagalbos visais atvejais galima kreiptis ir nemokamais klientų aptarnavimo centro telefonais 117 (privatiems klientams) ir 1575 (verslo klientams).

„Tele2“ 4G ryšio padengimo žemėlapį galima rasti čia: http://services.maps.lt/apps/tele2/

 
Reklaminis skydelis